Wyświetl pojedynczy post
marcinmkrakow
Banita

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2008, 14:10
quick napisał(a):Wyświetl post
No właśnie nie wiem czy zauważyłeś ale jako jedyny piszesz te brednie, a z 50 osób Ci tłumaczy a Ty dalej swoje..

czy Ty na prawdę jesteś tak naiwny że myślisz że Wiśle jest na ręke grać gdzieś w Chorzowie, Tarnowie i płacić im za wynajem stadionu, itepe itede? nie bądz mądrzejszy od osób które wiedzą lepiej, jeśli NIE MA MOŻLIWOŚCI TO NIE MA I NIE MA CO PŁAKAĆ TYLKO CZEKAĆ CIERPLIWIE AŻ SKOŃCZĄ Z C.
Tak , zajebiście nam się wszystkim uśmiecha grać poza Krakowem, a najlepiej gdzieś w Gdańsku z 5 sezonów, SUPER SPRAWA!!!
Tak jak JA tak i pozostałe te 50 osób które Ci tłucze do głowy tak samo chciałoby się nie przenosić i grać przy REYMONTA i tak samo serce z tego powodu mnie boli ale jak mus to mus i nie ma co jęczeć tylko spiąc gacie i szykować się na wojaże do Tarnowa i Chorzowa, które będą na pewno ciekawe..

ciągle tylko piszesz że jest możliwość, jest możliwość, a nic konkretnego na razie nie napisałeś, jakie są te możliwości ? napiszesz wkońcu, bo przejrzałem Twoje posty i nic na ten temat nie wyczytałem.
Miło słyszeć że komuś jeszcze nie jest obojętne to że będziemy musieli przenosić się tymczasowo z powodu przebudowy naszego obiektu na inne stadiony...

Tak jak już wspomniałem ja widzę możliwość gry u siebie przez cały czas i wspominałem też o konkretach! Mogę jeszcze raz powiedzieć wszystkim jak ja bym to widział.

W czasie gdy wyłączone z użytku dla kibiców będą dwie trybuny wzdłuż linii bocznych boiska pozostaną dostępne dwie trybuny za bramkami (sektory D i E), które będą mogły pomieścić w sumie ok. 11 tys. miejsc. Pojemność naszego stadionu ulegnie więc tymczasowo pomniejszeniu, jednak pamiętajmy, że jeszcze nie tak dawno temu była ona jeszcze mniejsza, bo wynosiła ok. 10 tys. widzów. Z powodu przebudowy stadionu moglibyśmy rozgrywać mecze bez udziału kibiców gości. Już kiedyś taka sytuacja miała miejsce na naszym stadionie i PZPN warunkowo to akceptował. W czasie gdy w budowie będą sektory C oraz A i B trzeba by zadbać o szczególne środki bezpieczeństwa, należałoby zabezpieczyć na czas meczów teren budowanych trybun i np. zaangażować większą liczbę ochrony i porządkowych. Trzeba by też zabezpieczyć dobrze drogi dojścia do dostępnych dla kibiców sektorów. Kolejną kwestią do rozwiązania jest sprawa ulokowania tymczasowo w innym miejscu sektora VIP i miejsca dla prasy i komentatorów radiowych i telewizyjnych. Sektor VIP i trybunę prasową można by umieścić na sektorze E, który nie mieściłby już przecież miejsca dla kibiców gości. Kamery telewizyjne można by umieścić wzdłuż boiska. Od linii bocznej boiska do budowanego nowego sektora C jest wystarczająca odległość aby umiejscowić tam te stanowiska. Szatnie dla piłkarzy można by umieścić na zapleczu trybuny E. Znajduje się tam już jedna szatnia, a tymczasowe ulokowanie tam drugiej byłoby zapewne możliwe do zrealizowania bo przestrzeni pod nową trybuną E jest bardzo dużo i spokojnie oprócz tego znalazło by się tam też miejsce dla sędziów. Zlikwidowane zostaną maszty oświetleniowe, a te można by z kolei zastąpić tymczasowymi, tak jak stanie się na stadionie Lecha w Poznaniu. Punkty gastronomiczne ulokowane mogłyby być za trybunami D i E. Pawilon medialny będzie dostępny cały czas i tam odbywałyby się tak jak dotychczas konferencje prasowe. Z narożnika pod "okrąglakiem" wychodziliby też na murawę stadionu piłkarze obydwu drużyn (tak zresztą będzie gdy stadion zostanie już w całości oddany do użytku).

Jeśli coś pominąłem to proszę mi zwrócić na to uwagę. Z pewnością wszystko da się rozwiązać. Przystosowanie tych rzeczy byłoby kosztowne, ale przecież wynajem stadionu w Chorzowie, czy Tarnowie (który w dodatku trzeba by modernizować, żeby mógł spełniać wymogi licencyjne, co uważam za bezsensowne bo po co inwestować w obiekty w innych miastach...) też nie byłoby tanie. Uważam że za możliwość gry na Reymonta przez cały czas warto wydać każde pieniądze.

Już kilka razy o tym wszystkim mówiłem, jednak pozwoliłem sobie na prośby niektórych forumowiczów powiedzieć o konkretach raz jeszcze.

Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując