Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2008, 18:48
Zbychu

Jestes przykładem - jednym z wielu niestety - na człowieka utopionego w pozytywistycznej teorii świata - pozytywistycznej jednak nie tej z jezyka polskiego a z dyrektyw Zolla i krakowskiej szkoły prawa, która w okresie kiedy był tworzony obecny gniot zwnay konstytucją miała najwięcej do powiedzenia.

Powiedz mi jedno - czy ja mogę nazwać Szczęsnego Potockiego czy Rzewuskiego - zdrajcą? Szargam jego dobre imię - wyrok sądowy w tym zakresie nie zapadł?. Jak myslisz zostaliby skazani dziś? NIE! Bo skoro Jaruzelski nie został skazany, Kiszczak i wielu współczesnych łotrów to oni również.

Zasada o wątpliwosciach nie jest dla Ciebie Zbysiu tylko dla sądu- to jest dyrektywa proceduralna i nie obejmuje zwyczajnych ludzi- weź se to zapamietaj - wyzwolisz się z tego zaklętego myślenia. Bo rzeczywistosć to jest to co widzisz i czujesz - a wyrok sądowy jest bytem zupełnie innym - weź sobie do serca to, że jeśłi sąd orzeknie że ziemia jest płaska - to ziemia nie przestanie byc okrągła
Ostatnio edytowane przez sambo : 27.06.2008 o godz. 18:51.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43