Wyświetl pojedynczy post
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2008, 18:05
usiu napisał(a):Wyświetl post
wybieram sie tam na pare dni w polowie Lipca

chcemy wynajac jakies kwatery badz domek na 5 osob

w ogole jak tam jest pod wzdledem infrastruktury?

imprezy, restauracje, ladne plaze sa?

Mozliwości wynajęcia domku,albo kwater jest tam bardzo dużo...Ja mieszkałem w miejscowości Kaluża,która od tego jeziora znajdowała się jakieś 300metrów.W tej miejscowości w większości domów jest ubytovanie,więc kłopotów ze znalezieniem mieszkania nie powinniście mieć...
Nad samym jeziorem również znajduje się kemping z tzw bungalovami.Z tego co wiem,choć tam nie mieszkałem,to jakość tych domków jest kiepska i raczej odradzałbym tam szukać zakwaterowania.Również sanitariaty pozostawiają wiele do życzenia,bo poprostu z nich niewiarygodnie śmierdzi.Musisz troche poprawke wziąć na to,że ja tam chyba z pięć lat nie byłem...
Co do plaż,to również żadna rewelacja.Nad samym jeziorem plaże są trawiaste.Dowiedz się tylko,czy w tej Zemplinskiej Śirawie mozna sie kąpać.Wiem,że na tym kempingu,gdzie te bungalovy są wybudowali basen,w którym sie można kąpać,bo jak ja tam byłem to coś nietak było z wodą w jeziorze. Jeden taki rok był,bo w latach wcześniejszych nie było z tym problemu...Jeżeli chodzi o imprezy znajduje się tam takie centrum,zwane Kamencem,na którym jest dyskoteka,a w niej codzienne imprezy.Prócz tego na tym kempingu znajduje się wiele barów,w których można coś zjeść,wypić.
Zemplinska Śirava jest fajnym miejscem,z którego można zrobić sobie wypad na Węgry,ok 80 km,na słowackie morskie oko,ok 30km,czy do Herlan,gdzie znajduje się czynny i jedyny w tej części Europy prawdziwy gejzer..,ok 100km.Z tamtąd jest niedaleko również do Koszyc,bardzo ładne miasto....

Może Ci sie przyda: http://www.sirava.sk/
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując