Wyświetl pojedynczy post
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2008, 15:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A ty kalasznikov juz jakies teorie zdradzieckie snujesz
Walesa to emeryt ,do niczego nie potrzebny biznesowi czy 'ukladowi' -jaki cel mialaby miec ITI w takich gierkach?
Walesa jest jednak symbolem calej transformacji, wiec biznesowi jest potrzebny. Napewno bardziej niż wykolejony redaktor pewnego szmatławca zatrudniony "z powodów socjalnych". A fakt że zaczynają sami do siebie strzelać z powodu wzrostu świadomości spoleczenstwa o teczkach - może tylko cieszyć.

Cytat:
ps. Racje masz co do ukladu, choc w****ia mnie to slowo.Jednak dla mnie w ukladzie nie ma jednosci, opcji czy jednej przeszlosci.
Ukladzikow jest pewnie tysiace ,poczawszy od lekarzy,prawnikow,biznesmenow itp -ktorych laczy tylko to ze sa przekretami(w roznych kwestiach) i chodzi im tylko o $, tudziez wladze, ktora zreszta z tym samy sie laczy
.Jasne ze najwiecej ich jest w postkomunie ale to tylko dlatego ze najwiecej łotrów za komuny trafialo wlasnie do partii.
Pełna zgoda. To co napisalem na poprzedniej stronie nie stoi w sprzecznosci z Twoim wpisem. 99% robi kasiore, 1% robi kasiore i ma do tego dostep do mediow.

Mnie też to określenie denerwuje, zwłaszcza wtedy gdy wiem że zostanie przez młodszych obśmiane. Używam go z przyzwyczajenia. Z jednej strony Kaczyńscy szastając tym terminem na lewo i prawo przyczynili się do zdezawuowania powagi sprawy, zwłaszcza że sami przejechali się na Lipcu czy Kaczmarku. Z drugiej strony jednak zwrócili uwagę wielu ludzi na pewne sprawy.

=========
PS. Dam sobie rękę uciąć, że gdyby Maleszka poszedl w biznes, zrobił wielką kasę i zostal prezesem jakiejs wielkiej firmy, to TVN by go nie ruszył. Bo nie wolno nękać biznesmenów. Ale to tylko moje gdybanie.

PS 2. Ciekawe ile takich "reportaży na ukończeniu" TVN posiada w zanadrzu na wszelki wypadek :-]
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 27.06.2008 o godz. 17:17.