Wyświetl pojedynczy post
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2008, 10:44
Kamson napisał(a):Wyświetl post
"Yes Yes Yes"!
Pięknie się dzień zaczął. Dudka w Auxerre, Głowa zostaje.

PGE za Gargułe chce chyba 1,2 miliona
1,2 mln ojro daje Wisła, Bełchatów podobno rząda wiele więcej. Garguła nie rozegrał na ME ani minuty, toteż sądze że nie powinni stawiać oporów, tym bardziej że kończy mu się kontrakt w lipcu 09'.

Najciekawsze jest w sumie to, że ani infa o Dudce ani o Głowackim nie są potwierdzone na oficjalnej.

Skorża: Nie załamuję rąk

"Pokonaliśmy trudną i długą drogę do tego, żeby zbliżyć się do Ligi Mistrzów i nie mam zamiaru załamywać teraz rąk" - powiedział Maciej Skorża w kontekście braku wzmocnień.

"To nie jest komfortowa sytuacja. Nowych zawodników musimy mieć od początku, bo przygotowania są szybkie i działa to na naszą niekorzyść. Zrobimy jednak wszystko, żeby tych zawodników, którzy się pojawią, szybko wkomponować w zespół. Mam w sobie dużo optymizmu" - mówił trener.

"Pokonaliśmy trudną i długą drogę do tego, żeby zbliżyć się do Ligi Mistrzów, a ja nie mam zamiaru załamywać teraz rąk" - dodał po chwili.

Zespół jest przygotowany na to, że pogoda może nie sprzyjać treningom. "Zawsze organizując zgrupowania ważne jest to, żeby mieć boisko rezerwowe i my takie mamy. Jeśli coś niedobrego by się stało z tym naszym głównym boiskiem, to mamy inne. Co do Bad Waltersdorf to myślę, że reprezentanci szybko zapomną o tym, co złe” - żartował.

Drugim ważnym tematem były transfery. "Słowak Singlar może być konkurencją dla Marcina Baszczyńskiego. Grał do tej pory w Slovanie Liberec. Ma obycie na arenie międzynarodowej i jest ciekawym typem zawodnika. Jeśli pojedzie z nami na zgrupowanie to znaczy, że chcemy podpisać z nim kontrakt. Jest to ciekawy zawodnik, który może nam tutaj pomóc. W sobotę będzie można podjąć decyzję" - rozpoczął Skorża.

Trener nie ukrywał, że coraz bliższy odejścia z Wisły jest Marcin Juszczyk, który już rozpoczął treningi z pierwszoligową Odrą Wodzisław. "Trzeba przyznać, że Marcin już będzie zawodnikiem Odry. Do nas do Austrii przyjedzie dwóch bramkarzy, którzy będą rywalizować z Mariuszem Pawełkiem o miejsce w pierwszej jedenastce. Potrzebujemy kogoś, kto będzie potrafił naciskać na Pawełka. Na tej liście jest również bramkarz z Włoch" - zdradził .

Trener powrócił jeszcze do zawodników, którzy powrócili z wypożyczenia: "Wrócił do nas Patryk Małecki i Konrad Gołoś. Z Piotrem Ćwielongiem daje sobie jeszcze trochę czasu, bo to wszystko będzie zależało od naszych transferów. Do Austrii chcę zabrać Norberta Vargę i Andre Baretto. Ocenię ich przydatność do zespołu i wtedy zadecydujemy".

Ostatnio mediach głośno mówiły o tym, że Wisła przespała okienko transferowe. "To, czy przegraliśmy to okienko transferowe to się dopiero okaże. Lewandowski i Iwański byli na mojej liście życzeń, ale są też inni, z którymi teraz klub prowadzi rozmowy. Potrzebujemy wzmocnień i trwają rozmowy, żeby takowe były" - mówił.

"Jeśli chodzi o ilość zawodników, to liczba waha się między pięcioma a siedmioma. Na pewno bierzemy pod uwagę to, że ta dobra passa Wisły w poprzednim sezonie była spowodowana graniem systemem sobota - sobota, czyli co tydzień. Problemy były, jak pojawiała się gra co trzy dni" - zauważył.

"Dokładnej liczy nie podam, bo to jest kilkanaście nazwisk. Dzisiaj Jacka nie ma, bo jest na rozmowach, ale jest to kilkanaście nazwisk. Przeważają zawodnicy z zagranicy" - ocenił szkoleniowiec Białej Gwiazdy.

Kasia Jeleń
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

To tak dla tych wszystkich maruderów że największymi wzmocnieniami będą powroty z wypożyczeń. Troche optymizmu ludzie. Skorża odkąd tutaj jest nie zrobił nas jeszcze porządnie w ch**, podobnie jak Bednarz, dlatego może warto zaufać ?
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 26.06.2008 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując