Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2008, 17:54
Propozycja kontraktu według Flamengisty jest całkiem sensowna. Kosowski grał już w 4 różnych krajach: w Hiszpanii, Niemczech, Anglii i we Włoszech. Wydaje mi się, że gdyby chciał teraz jeszcze dostać jakies sensowne pieniądze, to musiałby wybrać się na Cypr lub do Austrii, a nie wiem czy mu się usmiecha granie na tak piknikowych boiskach. Niemniej Kosa byłby bardzo dobrą alternatywą na obie flanki - dla Zieńczuka oraz Łobodzińskiego, który jak już wiemy nie jest piłkarzem europejskiego formatu.

Skorża mówił o pięciu wzmocnieniach minimum. Zapewne mowa tutaj o pozycji bramkarza, prawego i srodkowego obrońcy (w przypadku odejscia Kokoszki) oraz ofensywnego pomocnika i napastnika. Przydałby się także skrzydłowy i ten problem zapewne mógłoby rozwiązać przyjscie Kosowskiego. Jestem niemal przekonany, że klub postąpi podobnie jak przed rokiem. Wtedy wówczas mówiono, że nie ma pieniędzy na transfery, a większosć wzmocnień (Niedzielan, Kosowski, Ćwielong, Dudu + wracający Boguski) była za darmo oraz jeden transfer gotówkowy w postaci Jirsaka za 700 tys euro. Wydaje mi się, że i tym razem klub będzie chciał niektóre dziury połatać solidnymi zawodnikami z wolnego transferu (typu Singlar na prawą obronę), a większe pieniądze wydać na zawodników z najważniejszych pozycji.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 25.06.2008 o godz. 18:00.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując