Iwański dla Sportowych Faktów:
"Miałeś inne oferty transferowe? Bardzo wiele mówiło się w kontekście twojego odejścia właśnie do Wisły.
- o Wiśle mówiło się, co pół roku. Były to jednak bardziej dziennikarskie przypuszczenia i domysły niż konkrety. Wiem, że pół roku temu Wisła zgłosiła się do Zagłębia z jakąś ofertą, ale ja miałem klauzulę odstępnego i sprawa upadła. Doszły mnie słuchy, że kiedy finalizowałem rozmowy z Legią wtedy odezwała się Wisła.
Mając wybór zdecydowałabyś się na Wisłę czy mimo oferty z Krakowa ponownie wybrałbyś klub z Łazienkowskiej?
- Patrząc na styl gry obydwu zespołów i na cały sztab szkoleniowy to, choć nie mówię, że ktoś jest lepszy czy gorszy, wybrałbym Legię. "
I jeszcze jedno zdanie:
"Brałeś w ogóle pod uwagę dalszą grę w Lubinie?
- Miałem w kontrakcie sumę odstępnego, wysoką kwotę i po cichu liczyłem na ofertę z zagranicy. Takowa się nie pojawiła i podjąłem decyzję, że najlepszym klubem, jaki w Polsce mogę wybrać to Legia. W Legii mogę się wybić i jeszcze spróbować swoich sił za granicą, choć niekoniecznie. Na dzień dzisiejszy nie zamierzam wyjeżdżać i chcę walczyć o trofea dla Legii. "
Całość macie tutaj --->
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...klub-w-polsce/