Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2008, 00:01
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Wałęsa dla WP: TW "Bolek" jest moim kolegą, wczoraj był pod Stocznią
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Pisze to całkowicie poważnie.

Zastanawiam się czy wypowiedzi/cytaty TW Bolka nie powinno sie umieszczać nie w politycznym, a w Śmieszne zdjęcia, filmiki, itp...

Sędzia napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/index.php/article/show/id/3926

Zwłaszcza dla Wilka, zwłaszcza o USA.
Tak bez watpienia Sędzio - tylko że jest tu według mnie kilka słabych punktów.
Pierwszy najwazniejszy - czego chca USA? - wiesz? - bo ja nie, a z tego co można zaobserwoać to dla nich nie jesteśmy niczym wiecej niz banalandem jakich sporo mają w Am. Łac.
Nasza sytuacja,a sytuacja Holandii jest ciut inna (GB, Izrael, Koree itd.. sobie odpuszcze). Trzecia sprawa Rosja - jak pokazuje historia wczesniej czy później musi wejść w konflikt z Niemcami. A kto wówczas jest wygranym jest chyba jasne...
Stawianie na USA to bujanie w obłokach według mnie (i niejedni się przjechali na tym - Wietnamczycy, Szach itd).. a to że nawet Kaczory nie umiały tego zmienić to chyba jasne (aż wstyd było patrzeć, chyba nawet Donio nie odstawiał takiej "popeliny" w Moskwie). Nasz wektor powinien być jasny: płn.(Skandynawia)/ poł. i nie starać się wchodzić na odcisk Moskwie gdy wiemy że nic nie ugramy (Gruzja), a jak coś możemy (kraje Bałtyckie, Białoruś (co przeszkadza dogać się Łukaszenką?- a... tak pierdoły o d***kracji, Ukraina) - to działać skutecznie.. a Niemcom sypać tyle piachu w tryby ile się da.. ale u nas wszystko postawione na głowie (uznawanie Kosowa, bujanie się po Kaukazie, polityka lokajstwa wobec USA i Berlina (łacznie z Bercikiem) ) - jakby to dość dziwnie nie zabrzmiało w moich ustach dzisiaj jest (był?) czas i miejsce aby spróbować wcielić w życie plan tow. Ziuka (oczywisicie mocno zmodyfikowany i przystosowany do dzisiejszych realiów) - ale ta cała hałastra jaka ma/miała okazje nami rzadzić nie dorasta nawet jemu do pięt.. i patrzy tylko której klamki sie uwiesić. I przykro mi że nawet Macierewicz dzisiaj tylko tak to widzi (chyba że ma jakąś wiedze iż sznur na szyi mamy uwieszony od dawna i kazdy go ciagnie w swoją strone, a my co najwyżej możemy wybierać komu damy się udusić.. tylko czy akurat USA to ten własciwy wybór?)

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.