Zbychu napisał(a):

Pisze to całkowicie poważnie.
Zastanawiam się czy wypowiedzi/cytaty TW Bolka nie powinno sie umieszczać nie w politycznym, a w
Śmieszne zdjęcia, filmiki, itp...

Tak bez watpienia Sędzio - tylko że jest tu według mnie kilka słabych punktów.
Pierwszy najwazniejszy - czego chca USA? - wiesz? - bo ja nie, a z tego co można zaobserwoać to dla nich nie jesteśmy niczym wiecej niz banalandem jakich sporo mają w Am. Łac.
Nasza sytuacja,a sytuacja Holandii jest ciut inna (GB, Izrael, Koree itd.. sobie odpuszcze). Trzecia sprawa Rosja - jak pokazuje historia wczesniej czy później musi wejść w konflikt z Niemcami. A kto wówczas jest wygranym jest chyba jasne...
Stawianie na USA to bujanie w obłokach według mnie (i niejedni się przjechali na tym - Wietnamczycy, Szach itd).. a to że nawet Kaczory nie umiały tego zmienić to chyba jasne (aż wstyd było patrzeć, chyba nawet Donio nie odstawiał takiej "popeliny" w Moskwie). Nasz wektor powinien być jasny: płn.(Skandynawia)/ poł. i nie starać się wchodzić na odcisk Moskwie gdy wiemy że nic nie ugramy (Gruzja), a jak coś możemy (kraje Bałtyckie, Białoruś (co przeszkadza dogać się Łukaszenką?- a... tak pierdoły o d***kracji, Ukraina) - to działać skutecznie.. a Niemcom sypać tyle piachu w tryby ile się da.. ale u nas wszystko postawione na głowie (uznawanie Kosowa, bujanie się po Kaukazie, polityka lokajstwa wobec USA i Berlina (łacznie z Bercikiem) ) - jakby to dość dziwnie nie zabrzmiało w moich ustach dzisiaj jest (był?) czas i miejsce aby spróbować wcielić w życie plan tow. Ziuka (oczywisicie mocno zmodyfikowany i przystosowany do dzisiejszych realiów) - ale ta cała hałastra jaka ma/miała okazje nami rzadzić nie dorasta nawet jemu do pięt.. i patrzy tylko której klamki sie uwiesić. I przykro mi że nawet Macierewicz dzisiaj tylko tak to widzi (chyba że ma jakąś wiedze iż sznur na szyi mamy uwieszony od dawna i kazdy go ciagnie w swoją strone, a my co najwyżej możemy wybierać komu damy się udusić.. tylko czy akurat USA to ten własciwy wybór?)