Cantoro napisał(a):
|
Nic mi nie wiadomo o zainteresowaniu Jagiellonii. Chcę zostać w Wiśle, bo mam z nią kontrakt. Chcę zagrać wreszcie z Wisłą w Lidze Mistrzów!
|
To po dzisiejszym treningu.
Singlar napisał(a):
|
(...)Ale wiem, że Wisła to solidny klub, teraz przechodzi małe zmiany, niektórzy zawodnicy odchodzą.
|
Czyli w rozmowach z Bednarzem Singlar starał się zapewne dowiedzieć, czy będzie miał miejsce w składzie. Pytanie, czy Bednarz tylko tak walnął, bo faktycznie odchodzi Dudka i Kokoszka, którzy teoretycznie mogli grać na prawej obronie, czy może żegnamy też Baszczyńskiego.
Jak dla mnie drugi wariant jest prawdopodobny bo:
1. Za rok Baszczyńskiemu kończy się kontrakt.
2. Na puchary Baszcvzyński jest już za wolny.
3. Wiele mówi się, że Cupiał chciałby spuścić z zespołu starą krew, która nie sprawdziła się w walce o LM.
4. W kontekście prawej obrony Wisły wymieniono: Bartczaka, Lewczuka, Rnica, Kusia, Krajcika i Baste, to całkiem sporo nazwisk.
5. Krajcik i Singlar to zawodnicy w podobnym wieku co Baszczyński, raczej wątpliwe żeby Bednarz chciał mieć dwóch zaawansowanych wiekowo zawodników na tą samą pozycję.
i jescze na poprawę nastrojów
Małecki napisał(a):
|
Jak na razie w drużynie nie ma nowych piłkarzy, ale z tego co wiem, to wzmocnienia mają być
|
Małecki powiedział, że wzmocnienia będą, znaczy się że będą
EDIT, jeszcze o Singlarze:
Niedzielan napisał(a):
|
Pierwszy raz z nami ćwiczył nowy zawodnik, ze Slovana Liberec. Nie za bardzo dało się go ocenić, jako że mieliśmy tylko siłownie, potem rozbieganie, jedno ćwiczenie z piłką i krótką (2x10 minut) gierkę. Ale jak na razie zrobił pozytywne wrażenie. Wydaje mi się, że nie jest drewniany, bo starał się spokojnie grać piłkę, wyprowadzać ją, a nie kopać byle dalej.
|