Wyświetl pojedynczy post
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2008, 17:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z punktu widzenia Kościoła nie ma tu żadnej złożoności. Tak więc nadal nie rozumiem do czego pijesz...
Pozwól, że się nie zgodzę. Dla mnie to jest problem złozony chociażby dlatego, że nie dotyka tylko przyszłych rodzicow, ale i przyszłych dziadków, polskiego prawa, prawa kościelnego, itp.
I piłem tylko i wyłacznie do kwestii spłycenia tego problemu przez media.

Cytat:
Zaczynasz mnie irytować swoimi insynuacjami. Racz zauważyć, że przedmiotem dyskusji jest tu dysonans między deklaracjami pani Kopacz o jej rzekomym katolicyzmie, a jej publicznymi zachowaniami i wypowiedziami(in vitro, aborcja).
Świetnie. Nie pasowała mi forma i miejsce gdzie się to odbywa. Ale ok - uznaję, że można. W stosunku do każdego.

Cytat:
Obawiam się, że bardzo się mylisz. Ekskomunika nie jest czymś aż tak abstrakcyjnym jak Ci się wydaje.
O widzisz. I to jest podstawa do tego, żeby uznać, ze się myliłem. Wykładni prawa mi brakowało i teraz juz mam. Dziękuję.
Czyli sprawa jasna w odniesieniu do ewentualnej ekskomuniki (która nie wydaje mi się i nie wydawała wcale sprawą abstrakcyjną).

Cytat:
Ponawiam pytanie: gdzie skłamałem? Gdzie przesadziłem?
Nie zarzucałem Ci kłamstwa. Za przesadę uznałem "rzucanie kamieniem" w internecie. (znacznie przesadzone, ale dobrze oddaje to co chcę przekazać).

Cytat:
PO-wski zelotą.
Powtarzam, świat się nie dziei tylko na dwie grupy.