Wyświetl pojedynczy post
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2008, 16:39
Wywiad z Lewandowskim
http://www.lechpoznan.pl/art,9522,le...iast_lazio.htm

tu fragment o Wiśle:

Cytat:
Przed podpisaniem przez Ciebie kontraktu z Lechem, media bombardowały nas informacjami o możliwości Twojego transferu między innymi do Wisły Kraków, czy Legii Warszawa. Rzeczywiście była taka możliwość?
Tak - nie ma co ukrywać, Lech nie był jedynym klubem zainteresowanym moim pozyskaniem. Takich znalazło się akurat w tym oknie transferowym sporo. Teraz jednak kontrakt jest już podpisany i nie ma co się nad tym rozwodzić. Myślę, że podjąłem najlepszą dla siebie decyzję z możliwych. I nie tylko dla siebie, bo mam nadzieję, że klub i jego kibice, będą mieli ze mnie duży pożytek.
Ze wspomnianej trójki Lech jednak był w ubiegłym sezonie najniżej w tabeli. Dlaczego zatem wybrałeś właśnie klub z Poznania?
Przede wszystkim zwróciłem uwagę na to, że to właśnie „Kolejorz", a nie Wisła Kraków, czy Legia Warszawa, rozwija się najszybciej ze wszystkich polskich klubów. W dodatku już teraz plasuje się tuż za plecami czołówki. W ubiegłym roku faktycznie Lech był słabszy od Wisły Kraków, co nie znaczy, ż teraz nie może być odwrotnie, ale czy był gorszy od Legii? Nie wydaje mi się, ponieważ dwukrotnie pokonał ją w meczach bezpośrednich. Sądzę, że w przyszłym roku będziemy silniejsi, niż w poprzednim sezonie i zajmiemy jeszcze wyższe miejsce w tabeli na koniec rozgrywek. Co tu dużo mówić - Lech to drużyna dojrzała, budowana konsekwentnie i z widocznym planem rozwoju, a nie chaotycznie ściągająca piłkarzy, dostępnych akurat na rynku transferowym. Latem Lech już wzmocnił się znacząco. Zakontraktowano oprócz mnie Semira Stilicia, Manuela Arboledę, Sławomira Peszkę - a więc nie zawodników znikąd. Myślę, że przyszedł wreszcie czas powalczyć o najwyższe cele.