|
Czytajcie ze zrozumieniem !! Nie piszę że Lech w ostatnich 5 latach był lepszy od Wisły czy czegoś podobnego ;/ Naprawdę poziom rozwoju (albo niedorozwoju) niektórych forumowiczów jest zatrwarzająco niski (wysoki).
Lech w ostatnich Latach jest świetnie zarządzany i rozwija sie najszybciej z polskich klubów, natomiast wisła jak była wybijającą sie ponad Ligę firmą tak jest, ale dystansu do europy nie nadrobiluśmy przez te 10 lat ani trochę, może nawet straciliśmy. Natomiast Lech z klubu pałętającego sie na końcu tabeli wyrasta na potężną siłe jak na Polskie warunki, choć wciąż jest Gorszy od Wisły.
I nie rozpaczam and naszym brakiem transferów, tylko na słabą ich jakość. Co udowodniłem na podsta
wie propozycji zatrudnienia - może dobrego, ale już leciwego piłkarza, który na pewno Maradoną już nie zostanie (btw. nie cierpię Maradony), i będzie co najwyżej mocnym zmiennikiem Baszcza.
A nam potrzeba odmłodzić skład i sprowadzić piłkarza, który może na razie będzie słabszy troche od tego Słowaka nawet, ale za sezon dwa będzie podstawowym piłkarzem. A tak mamy taką prowizorkę i "łatanie" pozycji prawego obrońcy na 2-3 sezony.
I nie napaliłem się na Bastę, a jego przejście do nas było/jest podobno ciągle dość prawdopodobne. Sam Basta wypowiadał sie że wie o naszym zainteresowaniu jego osobą i sam też był zaciekawiony naszą ofertą. Ale od początku wiedziałem ze musiałby chyba zdarzyć cud by do nas przyszedł.
I do Ciebie South - wyraźnie było napisane że Singlar miałby przyjść do nas za darmo bo skończyl mu się kontrakt z Libercem.
NA koniec - nie mówię że okaże się złym piłkarzem, pewnie będzie nieco gorszym od Baszcza ciągle jednak solidnym piłkarzem. Tylko zastanówcie się czy podniesie poziom sportowy naszej drużyny. A o to powinno chodzić w każdym następnym transferze. I tak to wygląda w Lechu czy sie komuś to podoba czy nie. Dlatego z roku na rok ta drużyna staje się mocniejsza, jeśli tego nie widzicie to nie mój problem.
|