Brozinhio napisał(a):

@Joaquin -
Jirsak to piłkarz przyszłościowy, póki co pokazuje fragmenty dobrej gry za co wszyscy obwołali go wirtuozem, a prawda jest taka że musi się jeszcze dużo nauczyć.
Ma dobry czysty strzał, czy dobre podania, ale pod kryciem zupełnie sobie nie radzi i nawet tymi strzałami nie może się popisać. Jest nadal za miękki i potrafi zniknąć na 60 minut. A to nie jest chyba cecha playmakera I nie mówie tu że nie radzi sobie z presingiem w pucharach itp. ale o Legii czy Groklinie, zresztą nawet w tak bardzo chwalonym meczu z Ruchem nie zachwycał wykluczając tu jego gola z dystansu.
Nie odbierz mnie źle - bo ja tez wierzę w jego umiejętności, ale nie róbmy z niego bóg-wie-jakiej gwiazdy, Skorża to rozumie i ostrożnie wprowadza go do pierwszego składu i uważam ze czyni słusznie. A to ze potencjalnie ma szanse stać się piłkarzem lepszym niż Garguła czy Iwański to chyba nie podlega dyskusji. Ale i tak przydało by się 2 ofensywnych graczy w środku.
|
Zgodze się, dla mnie Jirsak to typ środkowego pomocnika (ani ofensywnego ani defensywnego). Ja takich cenie najbardziej, bo potrafią zagrać i do przodu i do tyłu. A Tomek ma jeszcze jedną ważną cechę jeśli chodzi o tą pozycje, jak sam wymieniłeś, dobry strzał. Też uważam, że przydałby się jakiś rozgrywający z prawdziwego zdarzenia, lub "przynajmniej" drugi do pary z Jirsakiem Rafał Murawski. Za rok/dwa chętnie bym widział tak wyglądający środek pola Wisły.