Temat: Euro 2008
Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2008, 15:11
Nergal napisał(a):Wyświetl post
NIe chodzi mi o to że nie można tknąć Beenhakkera, pewnie że można sie dopieprzyć do kilkua spraw ale zachowajmy w tym umiar. Odpadła Szwecja, Francja, Czechy zespoły z potencjałem na półfinał i nikt nigdzie nie ścina głów a u nas pseudo-dziennikarze wykorzystują każdą nadarzająca sie okazje żeby się przy.......ić do czegokolwiek.

Popatrzmy gdzie jest nasza liga, jest zdecydowanie słabsza od każdej z lig krajów grających na ME, w jakich klubach nasi czołowi piłkarze grają a w większości grzeją ławy, mimo że nie są to wcale czołowe ekipy Europy. Można się uczepić że nie było Brożka, Jelenia czy Głowy ale z wielką dozą prawdopodobieństwa można również założyć że Ci piłkarze w niewielki sposób zmienili by obraz tej reprezentacji a już napewno nie przyczyniliby się do wyjścia z grupy bo NIemcy i Chorwaci są poprostu lepsi.

Doskonale wszyscy wiemy że problem polskiej piłki nie leży w Beenhakkerze czy ilości jego holenderskich współpracowników a już napewno nie w obecności czy jej braku w kadrze Brożka czy Jelenia tylko lezy on zupełnie gdzie indziej. Być może jesteśmy w 16 najlepszych reprezentacji Europy ale napewno nie jesteśmy w czołowej 8 a ta krytyka przybiera rozmiary jakbyśmy imeli potencjał na złoty medal a wrócili z 1 punktem.

Błaszczu z kontuzją grając zapewne nie cały ostatni mecz z Chorwacja by coś zmienił? NIE a tu jest problem o randze narodowej dla fachowców Polsatu bo ten zapewne w pojednke by rozniósł Chorwatów.

Bądzmy poważni w tej krytyce i zachowajmy zdrowy rozsądek, nasza piłka jest tam gdzie jest i nie oszukujmy się że gdyby zamiast Lindemann'a był Szul czy prof. Żołądz a zamiast Piszczka Brożek a za Jopa Głowa to nagle byśmy Europe zawojowali, nie w tym rzecz, szkoda tylko że "fachowcy" polsatu nie potrafią tego dostrzec.

Nie chce powielać swojego postu sprzed już kilku dni...

Dla mnie papierkiem lakmusowym "progresu" Leo było spotkanie z drużyną drwali (98 miejsce w rankingu FIFA) tj Austrią. Nie bolą mnie porażki z Niemcami czy Chorwacją (zakładałem ze zajmiemy 3 miejsce przed turniejem). Od tych 2 zespołów jesteśmy słabsi.

Jakże sie myliłem- zajeliśmy 4 miejsce!!! Zremisowaliśmy z dziadami z Austrii (pamiętasz Janas ograł ich 2 razy w eliminacjach!!!) i to po zenującej grze!!! Bramka dla nas ze spalonego!!!

Co tu za kity mi wciskasz!!! takiej padaki to nawet Janas nie odwalił! (Kostaryka jest lepszym zespołem niż Austria)

Harnik piłkarz pierwszej 11 reprezentacji Austrii gra w rezerwach Werderu a inny gra w II lidze Norweskiej!!!! Ci to grają dopiero w klubach!!! Mimo wszystko dużo słabszych niż nasi piłkarze!!!
I my z takimi cieniasami remiujemy w upokarzającym stylu.... chcesz mi jakieś kity sprzedać? Nie dziękuje nie kupuje tego!!! 3 Miejsce powinnismy zając z palcem w dupie... albo przynajmniem grac ladnie....

PS
Austriacy zagrali dużo lepiej z Chorwacją niż my z rezerwami Chorwacji....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.06.2008 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując