spinnaker napisał(a):

marcinmkrakow zapomniałeś o tym że będziemy mieli tylko jedną szatnie
nawet jeżeli byśmy grali w Tarnowie czy Chorzowie to niech ktoś zasugeruje naszemu zarządowi żeby złożyli wniosek do PZPN przed ustaleniem terminarzu żebyśmy przez jedną rundę wszystkie mecze na wyjeździe grali (albo chociaż znaczną część) żeby tą ilość meczy granych "u siebie" zminimalizować
|
No tak, faktycznie zapomniałem o tym wspomnieć. Pod sektorem E znajduje się tylko jedna szatnia, która w dodatku chyba nie jest jeszcze całkowicie oddana do użytku. Jednak to o czym przypomniałeś to nie jest chyba aż tak wielki problem żeby również nie dało się go rozwiązać... Do tego momentu, w którym zmuszeni będziemy grać bez dwóch trybun wzdłuż linii bocznych boiska jest jeszcze sporo czasu, a zaplecze trybuny E jest dość duże i gdyby się postarać to można by tam przecież ulokować tymczasowo i drugą szatnię. Nie mówię żeby zmieniać nagle projekt i dokonywać jakichś radykalnych przebudówek, tylko żeby zrobić coś tymczasowo. Nie chcę nic mówić, ale popatrzcie jak wyglądają szatnie i zaplecze na stadionie Cracovii (mieszczą się w kontenerach), albo jak wyglądały kiedyś (nie wiem czy nadal tak jest) szatnie i całe zaplecze na stadionie Pogoni, gdy ta grała w ekstraklasie i na szczecińskim stadionie gościła reprezentacja (były bardzo oddalone od murawy boiska, zawodnicy musieli iść długim tunelem). U nas takie prowizorki byłyby tylko z musu tymczasowe i gdyby tylko chcieć to na prawdę dałoby się te wszystkie problemy i niedogodności usunąć, bądź choćby załagodzić. Taki stan rzeczy trwałby przy sprzyjających warunkach tylko ze dwie rundy. Wszystko da się zrobić i trzeba zasygnalizować problem (jeżeli sytuacja się zaostrzy i pogłoski o naszych tymczasowych przenosinach na inne obiekty się potwierdzą) klubowi i miastu (które jest przecież de facto właścicielem obiektu).