Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2008, 20:17
Heban napisał(a):Wyświetl post
Ależ każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ktore może być ocenione dopiero po czasie, po którym okaże się, kto był spiskowcem a kto był naiwniakiem. Przed Dziurowiczem, tacy jak wy, także nazywali takich jak ja spiskowcami korupcyjnymi. Ja z nikogo z was tutaj nie szydzę pochopnie a więc po co ta ironia z waszej strony.
Owszem, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale nim się podzieli swoją teorią ze światem wypada przeanalizować czy jest ona logiczna. W przypadku Twojej tezy bardzo bogaci ludzie byliby zainteresowani bardzo małymi zyskami, a to nie jest zbyt sensowne. Być może jakiś spisek w kadrze istnieje, ale na pewno nie wygląda tak jak sugerujesz.
Matusiaka to można ciągnąć za uszy z ławki na boisko najpierw, a nie na ME od razu, co chciał stopniowo uczynić Skorża i za co mu Raduś podziękował pięknie w mediach, uważając swój czas u Skorży za stracony.
Chyba gdzieś Ci umknęło, że Matusiak na Euro nie pojechał, a tym samym nie doszło do niezasłużonej promocji zawodnika.
Jedno łączy Kokoszkę z Zahorskim czy Pazdanem lub Majewskim. Są to piłkarze obiecujący ale nic ponad na tą chwilę i łączy ich aktualnie niczym nie uzasadniona obecność w kadrze na ME, na których sam Leo bał się ich wystawić na boisko. Łączy ich jeszcze jedno - Marcin Kubacki. Jak dla mnie są to wystarczające argumenty za wyciągnięcim takich moich wniosków a nie innych w sprawie Kokoszki.
Znów gdzieś Ci umknęło, że Majewskiego na Euro NIE BYŁO! Skoro zauważasz, że Leo nie wystawiał tych zawodników, nie promował, to jak do cholery doszedłeś do wniosku, że był zamieszany w jakieś niedozwolone machlojki związane z promowaniem tych zawodników?! Kokos, Zahorski i Pazdan pojawili się w kadrze, bo są jednymi z najzdolniejszych polskich piłkarzy młodego pokolenia i selekcjoner miał prawo uznać, że samo bycie na turnieju może im dać doświadczenie, które zaprocentuje w przyszłości.
Tak jak Matusiak nie miał prawa grać za lepszego Brożka w Wiśle, tak Kokoszka za lepszych Głowackiego i Clebera, więc nie przesadzaj.
Przesadzam twierdząc, że ogrywanie Kokosa w końcówkach meczy mogło być korzystne dla Wisły? Nigdy nie domagałem się, by Kokoszka zajął miejsce Głowy lub Clebera.
Co do Rogera, to jest to jedyny z faworytów Leo, który wykazał pewien sens piłkarski ale ten wyjątek, tylo potwierdza regułę promocji i handlu a nie jej zaprzecza.
Że co? Wyjątek? Nie udało Ci się wskazać ANI JEDNEJ sytuacji gdy było inaczej niż w przypadku Rogera! Jego sytuacja to nie wyjątek tylko reguła. Podaj nazwisko zawodnika, który był ewidentnie promowany i wystawiany kosztem innych, lepszych piłkarzy. Matusiak? Nie pojechał na Euro, a wcześniej gdy był wystawiany w ważnych meczach był czołowym piłkarzem kadry. Kokos, Pazdan, Zahorski? Sam zauważasz, że Leo nie uważał ich za istotnych piłkarzy i nie wystawiał do składu. W jaki sposób ten Twój wyimaginowany spisek działał na szkodę polskiej kadry?

Ja naprawdę nie widzę powodu by twierdzić, że trenerzy kadry chcą zarobić na transferze Kokosa, a jeśli ktoś wysuwa taką tezę to wypada mieć mocne dowody by poprzeć tak poważne zarzuty.
Ostatnio edytowane przez jova : 21.06.2008 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując