Konrad. napisał(a):

C
Hę? Kiedy to było tak, że właściciel klubu nie miał nic do gadania?
Ptak nie miał? Boniek? "ten z Korony" ten z Lecha? Drzymała, Cupiał, Walter?
Przecież nie o to w tym chodzi. Nikt się nie boi rządów Drzymały, ludzie boją sie zamieszania i przekrętów z fuzjami/licencjami... Gdyby Groclin chciał normalnie zainwestować w Pogoń, pewnie wszyscy by się cieszyli...Jezus Maria ludzie, wy tak na serio?
|
Tu mnie złapałeś na nieścisłości, nazwiska o których piszesz mają/miały decydujący głos. Myślałem o czasach ciut wcześniejszych, kluby w resortach, pieniądze rozliczane/rozdawane/dzielone w klubach bez oglądania się tych, co łożą. A o styku pieniądz prywatny/publiczny w naszej piłce to wolę nic nie pisać, bo żadnych sprawdzonych faktów prócz opowieści nie znam.
Inna sprawa, czy ci wymienieni zawsze o wszystkim decydowali i o wszystkim wiedzieli, ale to chyba nie do ustalenia.
Co rozumiesz pod określeniem "Gdyby Groclin chciał normalnie zainwestować w Pogoń" ?
Jak powinien to zrobić w takim Śląsku by było normalnie i by wszyscy byli zadowoleni?
Mi się zdaje, że to bardzo trudne by zadowolić siebie i innych, w Śląsku sie wyłożyło.
A tego właśnie żałuję, cholernie liczyłem na Śląsk jako znaczącą siłę w naszej kopanej i to pod każdym względem (miasto, klub, kibice).