Wyświetl pojedynczy post
Tomy
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2008, 15:13
Zmęczony i głodny podróżny wchodzi do karczmy, od progu woła "Karczmasz jedzenia, tylko dużo",
po czym siada w kącie i grzecznie czeka na strawę.
W pewnym momencie do karczmy wpada chłop i przeraźliwie krzyczy: Uciekajcie, wszyscy uciekajcie, czarny jeździec jedzie, zaraz tu będzie!!!
Karczma w momencie pustoszeje, podróżny wiele się nie namyślając również ucieka, szybko znajduje następną karczmę i znów zamawia kolacje.
Po chwili do środka znowu wpada chłop i wrzeszczy: Czarny jeździec zaraz tu będzie, uciekajcie jeśli wam życie miłe!!
Sytuacja się powtarza, wszyscy momentalnie opuszczają lokal, podróżny wściekły z głodu, ale lekko wystraszony, postanawia uciec.
Wpada do trzeciej karczmy, zamawia jedzenie by po chwili znowu usłyszeć że trzeba zwiewać bo czarny jeździec nadciąga. Okropnie głodny, myśli: nie, tym razem muszę coś zjeść, zostaje, niech się dzieje co chce..
Mijają minuty, w pewnym momencie do karczmy wchodzi wielki, umięśniony murzyn, rozgląda się po opustoszałej sali i zauważa podróżnego.
- A Ty co?, czemu nie uciekłeś?
- Jestem strasznie głodny, nie mam sił, muszę się posilić, wybełkotał podróżny
- Ach to tak, więc teraz zrobisz mi loda kolego
Podróżny chcąc nie chcąc zabiera się do roboty, a wten murzyn zaczyna go okładać batem, "szybciej, szybciej"
Podróżny starał się jak mógł, więc pyta: dlaczego mnie bijesz?, przecież się staram
Murzyn na to: szybciej bo zaraz czarny jeździec tu będzie...
Odpowiedz cytując