flamengista napisał(a):

|
Ja naprawdę nie rozumiem mentalności środowiska piłkarskiego. Jes mizeria, brak stadionów, boisk, piłkarzy, trenerów, kibiców, pieniędzy - słowem wszystkiego. A jak przychodzi sensowny człowiek z dobrą propozycją to tylko słyszy się wielki wrzask i słowa protestu.
|
Proste pytanie: do Cupiała zgłasza się właściciel Sparty Praga* proponując fuzję. Owszem będziemy grać w Krakowie, zachowamy barwy, ale grać będziemy na licencji Sparty, a wiec od razu kwalifikujemy się do LM, przejmujemy ich zawodników, wszystkich Brożków/Skorżów wywalamy na zbity pysk...
Poszedłbyś na to? Byłaby wreszcie wymarzona LM.
Mnie jednak by ona nie cieszyła, bo w moim odczuciu wywalczyła ją Sparta nie Wisła... Żal też byłoby mi piłkarzy i trenera...
I dokładnie takie same odczucia mają kibice Śląs
*przykład czysto teoretyczny, możesz wsadzić dowolną inna drużynę która ma zapewniony awans do grupy LM...
Ciekawy, a chyba pominięty news, o Groclinie:
Cytat:
Nieoczekiwany cios spadł na giełdowe Inter Groclin Auto. Prezydent Wrocławia wycofał się z planów połączenia drugoligowego klubu piłkarskiego Śląsk Wrocław z pierwszoligowym Groclinem Dyskobolia, należącym do producenta tapicerki samochodowej.
Zgodnie z warunkami wstępnego porozumienia, wynegocjowanego w ostatnich tygodniach, Inter Groclin Auto (IGA) miał sprzedać samorządowi wrocławskiemu 80 proc. udziałów w Dyskobolii (pozostałoby mu 19 proc.). Za te papiery, według oficjalnych doniesień, miał otrzymać przynajmniej 25 mln zł. Liczył zapewne na więcej - z nieoficjalnych informacji wynika, że ostateczna kwota mogła być o kilka lub nawet kilkanaście milionów złotych wyższa.
Pieniądze miały pomóc giełdowej spółce uniknąć problemów z utrzymaniem płynności i zakończyć kosztowny proces restrukturyzacji. Inter Groclin Auto jest zadłużony w bankach na ponad 130 mln zł. Część tych umów kredytowych, na kwotę niemal 50 mln zł, wygasa w najbliższych dniach. Zastrzyk gotówki ze sprzedaży udziałów w Dyskobolii z pewnością pomógłby IGA w negocjacjach z bankami w sprawie przedłużenia terminu spłaty tych kredytów.
Jerzy Mączyński
http://biznes.onet.pl/0,1492731,komentarze.html
|