Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2008, 12:05
Lemoniadowy Joe - owszem, masz trochę racji. Ale z niewolnika nie ma pracownika.

Wiele zależy od samego Cupiała. Czy chce pokazówki - zniszczenia kariery Kokoszki (rezerwy, ławka - do końca kontraktu) - w celu odstraszenia innych, kosztem pieniędzy które może dostać za tego piłkarza? Trzeba pamiętać, że teraz jest najlepszy moment by Kokosa opchnąć, skoro stroi fochy. Zawsze uczestnik ME brzmi nieźle.

Pamiętać też trzeba, że takie działanie również nie musi się spodobać piłkarzom Wisły i tym, którzy myślą by do nas przyjść. W końcu mało kto zakłada grę w danym klubie do emerytury...

Konrad - ja nie wiem, ile on dostanie. Kluby włoskie może płacą przyzwoite pieniądze, ale nie są krezusami. Nie wiem, ile może dostać za podpisanie kontraktu wolny zawodnik z Polski, nawet jeśli to reprezentant kraju i perspektywiczny piłkarz. Pamiętaj, że obrońcy zawsze są mniej cenieni niż zawodnicy ofensywni.

Wiem tyle, że korzystanie z prawa Webstera jest ryzykowne i Kokos takie ryzyko podjął. A w takiej sytuacji mało rozgarnięty, niedoświadczony zawodnik jest łatwym łupem dla menedżera. Skoro Garguła nie wiedział, czy ma w umowie kwotę odstępnego, to czy Kokos wie na co się pisze? Nie jestem tego taki pewien.

Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, to czyste dywagacje. Moim zdaniem jednak Kokoszka właśnie ruinuje sobie karierę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując