Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2008, 20:09
Mareq napisał(a):Wyświetl post

Cytat:
Mareq - to się rozbija o nasze podejście.
Z tego względu wzajemne przekonywanie się do swoich racji nie ma żadnego sensu . Skoro fundamenty są zupełnie inne .

Fundamenty.. ładnie - tylko Twój fundament ma tyle wspólnego z naszym interesem, co kot napłakał. Co innego gdybyś był jakimś naiwaniakiem czy czymś takim, byłoby to zrozumiała - ale w tym wypadku taka postawa jest dla mnie całkowicie obca, i za chiny ludowe nie mogę zrozumiec Twoich pobudek.

Cytat:

Co do krytyki pewnie była by jednakowa .
Nigdy mnie nie cieszy gdy dzieje się coś takiego.
Cytat:
Jednak założę się , że gdyby informacja taka dotyczyła któregoś z krajów Unii szybciej byś do niej dotarł
Pudło. Obecnie jestem dość odłączony od netu.. i może to potrwać nawet do końca wakacji.

Cytat:
Przecież to widać
Widzisz jakieś realne zapotrzebowanie ludzi zamieszkujących tamten region na autonomię ? Jak często w prasie regionalnej poruszane są te sprawy w sensie bardziej konkretnym i rozbudowanym ? Jak liczne i jak częste są te pikiety RASiu ? Sam RAŚ ile tak naprawdę jako organizacja liczy członków ?
Jak dal mnie nie jest to sprawa warta większej uwagi , owszem mogą odpowiednie instytucje się tym zainteresować w pewnym stopniu ale na obecną chwilę ani na najbliższe kilkanaście lat nie przewiduje żadnego realnego problemu w tej kwestii .
I tu widać Twoją naiwność jak na dłoni. Narodowośc to nie biologia. W pewnych okreslonych warunkach, może się okazać że jakaś narodowość zwiekszyła swój stan posiadania kilkukrotnie w ciągu krótkiego okresu czasu (i aby nie być gołosłownym - > Austriacy) z różnych przyczyn.

Cytat:
Cytat:
Pytanko - jeśli Moskal miesza - to dlaczego nie może mieszać Berlin?
Bo skoro Berlin chce tworzyć wspólną i silną Europę nawet jeżeli ma ambicjonalne plany (do czego ma prawo) odgrywać przy tym jak najbardziej znaczącą rolę , to powinno mu zależeć na spokoju wewnętrznym wśród krajów członkowskich .
Ho ho

Na jakim spokoju? Liczy się podporządkowanie - które trzeba osiągnąć wszelkimi możłiwymi sposobowami - przekupstwem (Zaby) swoją agenturą i jurgieltnikami (Polska) itd..

Cytat:
Natomiast Moskal jest po drugiej strony barykady problemy wewnętrzne w każdym z poszczególnych krajów jak i na poziomie integracji europejskiej , to miód na jego serce . Łatwiej ośmieszyć polityczną pomoc Polski dla Gruzji wskazując , że Polska ma problemy(co jest kłamstwem) z dążeniami pewnych grup do autonomii na swoim terytorium . Łatwiej trzymać na smyczy gospodarczej jedno państwo jeżeli nie stoi za nim 26 pozostałych .
Acha.. i własnie dlatego "dobrotliwy" Berlin buduje (chce) rurke, aby dać w ręke kolejną smycz Moskwie, aby mocniej trzymała innych za twarz?

Ciekawa logika.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 20.06.2008 o godz. 20:12.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.