Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2008, 23:52
Ale się porobiło . Jakaś gazeta pisze głupoty wyssane spod brudnego paznokcia a wy się przejmujecie. Kokoszka faktycznie parę razy wspominał o tym ,że chce grać regularniej w pierwszym składzie , ale czy kiedykolwiek jakoś stanowczo powiedział sprzedajcie mnie ,chcę odejść. Moim zdaniem Kokoszka doskonale zdaje sobie sprawę ,że jeżeli trafi do Serie A to raczej rzadziej będzie grał w pierwszym składzie nawet niż w Wiśle. A w tej formacji (obrona) potrzebne jest doświadczenie zdobywane w regularnych występach a nie gnicie gdzieś w głębokich trzecioligowych rezerwach włoskiego klubu. Prawda jest taka ,że wielu takich pewnych siebie polskich "gwiazd" już z naszej ligi wyjeżdżało i wracało z podkulonym ogonem i odciskami na dupsku. Druga kwestia to realizm. Nie oszukujmy się w klubach Serie A to takich Kokoszków to jest cała armia ,która czeka co sezon na swoją szansę. Więc nie wiem po co mieliby sprowadzać piłkarza z Polski jak mają swoich. Mnie jakby jakiś klub z czołówki Serie A zaproponował wymianę w stylu - my wam obrońce powiedzmy dwudziestoletniego który od 6 roku życia się szkoli u nas , a wy na Kokoszkę to bym się z miejsca zgodził... ;-)

Poza tym nikt w klubie nie jest na tyle głupi ,żeby sprzedawać teraz perspektywicznego obrońcę (jak na polski ugór) w sytuacji kiedy mamy braki w tej formacji. Tutaj raczej poza kontraktem dla Arka to by trzeba pomyśleć nad sprowadzeniem jakiegoś obrońcy albo postawić na jakiś wychowanków jeżeli istnieją realne przesłanki ,że może coś z nich być w przyszłości.

Teraz tylko czekać i się modlić żeby nasz kochany Darek "Pewność Siebie" Dudka został kupiony przez jakiś klub za godziwe pieniądze i jakoś te pieniądze spożytkować rozsądnie (Pawłowski , Majewski ... nie wiem kto tam jeszcze... Basta ;-) )
Ostatnio edytowane przez Bronex : 19.06.2008 o godz. 23:56.
Odpowiedz cytując