Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2008, 23:47
Mareq napisał(a):Wyświetl post
W interesie krajów członkowskich leży też silna Unia a żeby Unia była silna prawo weta nie może być stawiane jako priorytet bo wtedy staje się nie środkiem kontrolującym , tylko destrukcyjnym . Nie możemy definiować naszej istotności w Unii wyłącznie w kontekście tego jaki system głosów jest dla nas najlepszy ani też definiować samego mechanizmu podejmowania decyzji w Unii pod kątem rozkładu głosów .
Mareq - to się rozbija o nasze podejście.
Dla Ciebie UE jest wartością samą w sobie, dla mnie UE to środek i nic więcej. I mmay pilnować własnych interesow.
Cytat:
Nie na tyle żeby wyrażać chociażby jakieś sensowne minimalne obawy . Jest po prostu inny , inne zasady rozgrywania gry ale i tak prowadzące do tego samego do umiejętnego przekonywania pozostałych członków do swojego planu i do budowania koalicji .
Ja nie mam złudzeń że to twarda wlaka - i należy pilnować aby nie pozbac się zadnego narzedzia w niej.

Cytat:
Da się o wiele łatwiej mając za sobą służbę dyplomatyczną i poważne mechanizmy i instytucje dyplomatyczne 500 mln Unii .

Nie zobowiązuje Niemców do rezygnacji z rury , ale zobowiązuje do solidarności energetycznej .
To doskanały przykład że każdy walczy o swoje.

Twoje "rady" czy droga działania, spowoduja jedno - bedziemy bezbronni.
Cytat:
Po co mi Kosowo w Serbii ? Po co Polsce Kosowo w Serbii ?
W interesie Europy?

Cytat:
Widzę z tymi pierwszymi jesteśmy w sojuszu militarnym i w Unii a z ten drugi to nasz najbardziej prawdopodobny potencjalny wróg .
Tiaaa bo sojusze sa wieczne..
Cytat:
Nie wiem co pokazuje historia
No to spójrz pod tym katem..
Cytat:
ale gdybyśmy byli sami to spod rosyjskich rur byśmy się nie wydostali a tak to jest szansa , że nie daj Boże gdy nadejdzie taka sytuacja że trzeba sobie będzie dać radę , to sobie damy radę przy pomocy Unii .
Naiwniak.
Cytat:
Stanu faktycznego a piszesz o jakimś państwie . Traktat nie kreował by żadnego państwa .
A ile brakuje do niego?
To pełzające zmiany prawne...

Poza tym taki jest cel - dlaczego nie zadać takiego pytania aby biurwy europejskie wiedziały czego nie mają robić?

Cytat:
75 % było ze Eurokonstytucją , dokumentem który szedł dalej niż TzL .
Tak jak pisałem zapomniałem - ciekawy byłby wynik dzisiaj.
Cytat:
Przeglądam sobie tak poprzednie posty i czegoś mi brakuje .
Postów o lewactwie , zgniliźnie , upadającej cywilizacji
Dlaczegóż to ? Bo największy stan wchodzący w skład USA zalegalizował(decyzją SN co powinno też wzbudzić dodatkowy smaczek) małżeństwa homoseksualne .
Tutaj taka cisza . Jednak gnojenie USA nie jest tak trendi i jazzi jak UE , więc trochę rozumiem .
Hehe - nie znasz moich postów?

Jesli zalegalizowali coś co nie istnieje - to Arni ma u mnie kreche

Cytat:
Co do autonomii śląska , to jednak stosowanie analogii do Kosowa jest pewnych nadużyciem . Grupce fanatyków idealistów marzy się jakaś autonomia śląska , ale tak naprawdę jaki % mieszkańców regionu tego chce ? Ci ludzie chodzą do tego samego kościoła co i ja , mówią praktycznie tym samym językiem co i ja .
Ale czuja się czyms innym to często wystarcza.

Cytat:
Jak dla mnie nie ma mowy o żadnej autonomii Śląska na obecną chwilę ani na przyszłość a to przede wszystkim dlatego , że nie ma zapotrzebowania na coś takiego .
Tego nie wiesz.

Cytat:
Moskal miesza i to jest normalne , szczególnie biorąc pod uwagę nasze próby zaangażowania w konflikcie o Abchazję .
A to ja wszedzie widzę drugie dno...

Pytanko - jeśli Moskal miesza - to dlaczego nie może mieszać Berlin?

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.