nesta napisał(a):

|
Jednoczesnie czytam wywiad z Cupialem jak po raz kolejny wymaga awansu do LM i dobrej gry w pucharach i jednoczesnie oburza sie na sugestie, sluszne sugestie, ze aby cos osiagnac musialby wydac na transfery, baze kilka-kilkanascie czy kilkadziesiat milionow Euro.
|
Dokladnie.
Juz kilka lat pisalem ze nasze cele sa zupelnie nieadektwatne do mozliwosci.Pal licho , jesli to tylko kwestia mobilizacji itp(cos jak 'jedziemy po medal na euro')
Gorzej ze po kazdej wtopie zaczyna sie rozliczanie , czystki i wielkie zdziwienie
Ja mam taki poglad ze ten kto pierwszy zdecyduje sie zainwestowac w ktoras z druzyn gruba kase -rzedu wlasnie kilkudziesieciu mln(oczywiscie madrze), za jakies 5, 6 lat wyjdzie na wielki plus - ale to temat na inna historie

i generalnie nam to nie grozi
nesta napisał(a):

|
Jesli nie to owszem mozna sie dostac do pucharow na zasadzie Artmedii, na zasadzie szczesliwego wypadku przy pracy.
|
Tyle ze taki awans tak na prawde gowno daje.Gdzie teraz jest Artmedia czy gdzie bylibysmy my, gdyby sedzia nas nie przekrecil w Atenach?
Pewnie tam gdzie jestesmy.
Teraz sa 3 kluby o podobnych mozliwosciach i trzeba sie wd mnie odzwyczaic od tego ze w nadchodzacym sezonie, znow w lidze pojdzie jak po masle - nie mowiac juz o pucharach.Oczywiscie grupa w uefie jest realna , tak jak mistrzostwo ale na pewno nie jest to pewnik a i wzmocnien przeciwnikow nie nalezy wysmiewac , bo w kontekscie LM to oczywiscie smiech na sali, natomiast jesli chodzi o rywalizacje ligowa -transfery te , wydaja sie byc konkretne
Jesli Polska pilka chce byc tam gdzie sa Ruscy,Ukraincy czy Turki ,to potrzeba nam 'polskiego Abramowicza'-oczywiscie zachowujac proporcje. czyt kolesia nie liczacego sie zupelnie z kasa, gotowego wylozyc od reki kilkadziesiat mln euro.Inaczej zawsze bedziemy europejskimi bidakami a raz na ruski rok uda sie gdzies awansowac( czy to LM czy dojsc wyzej w uefie).