Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2008, 19:41
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jednoczesnie czytam wywiad z Cupialem jak po raz kolejny wymaga awansu do LM i dobrej gry w pucharach i jednoczesnie oburza sie na sugestie, sluszne sugestie, ze aby cos osiagnac musialby wydac na transfery, baze kilka-kilkanascie czy kilkadziesiat milionow Euro.
Dokladnie.
Juz kilka lat pisalem ze nasze cele sa zupelnie nieadektwatne do mozliwosci.Pal licho , jesli to tylko kwestia mobilizacji itp(cos jak 'jedziemy po medal na euro')
Gorzej ze po kazdej wtopie zaczyna sie rozliczanie , czystki i wielkie zdziwienie

Ja mam taki poglad ze ten kto pierwszy zdecyduje sie zainwestowac w ktoras z druzyn gruba kase -rzedu wlasnie kilkudziesieciu mln(oczywiscie madrze), za jakies 5, 6 lat wyjdzie na wielki plus - ale to temat na inna historie i generalnie nam to nie grozi

nesta napisał(a):Wyświetl post
Jesli nie to owszem mozna sie dostac do pucharow na zasadzie Artmedii, na zasadzie szczesliwego wypadku przy pracy.
Tyle ze taki awans tak na prawde gowno daje.Gdzie teraz jest Artmedia czy gdzie bylibysmy my, gdyby sedzia nas nie przekrecil w Atenach?
Pewnie tam gdzie jestesmy.

Teraz sa 3 kluby o podobnych mozliwosciach i trzeba sie wd mnie odzwyczaic od tego ze w nadchodzacym sezonie, znow w lidze pojdzie jak po masle - nie mowiac juz o pucharach.Oczywiscie grupa w uefie jest realna , tak jak mistrzostwo ale na pewno nie jest to pewnik a i wzmocnien przeciwnikow nie nalezy wysmiewac , bo w kontekscie LM to oczywiscie smiech na sali, natomiast jesli chodzi o rywalizacje ligowa -transfery te , wydaja sie byc konkretne

Jesli Polska pilka chce byc tam gdzie sa Ruscy,Ukraincy czy Turki ,to potrzeba nam 'polskiego Abramowicza'-oczywiscie zachowujac proporcje. czyt kolesia nie liczacego sie zupelnie z kasa, gotowego wylozyc od reki kilkadziesiat mln euro.Inaczej zawsze bedziemy europejskimi bidakami a raz na ruski rok uda sie gdzies awansowac( czy to LM czy dojsc wyzej w uefie).
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.06.2008 o godz. 19:49.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując