wolfy napisał(a):

LM nie jest naszym celem, więc nie masz nad czym rozdzierać szat.
Jak chcesz rozmawiać o wielomilionowych zakupach, to jest już tu na forum temat s-f. Tam możesz budować mocarstwowe plany, zaczynając każde zdanie od "Cupiał/Wisła powinna"
Ligowa rzeczywistość jest brutalna, u nas drewno pokroju Iwańskiego to jest "klasowy zawodnik". A my, wbrew temu co twierdzisz, do tej ligi pasujemy pod każdym względem: finansowym, infrastrukturalnym, personalnym etc.
Ale będą mieć moderatorzy pracy...
|
Tak jak w temacie na TWSD ponad 50 osob czytajac prosty tekst nie zrozumiala slow Beenhakkera na temat Glowackiego, tak teraz ty nie potrafisz lub nie chcesz zrozumiec prostych slow mojego posta.
Napisalem dokladnie co innego, i moja teza jest dokladnie odwrotna od tej jaka mi zarzucasz, ba jest bardzo podobna do twojej.
Wiec specjalnie dla ciebie jeszcze raz:
Niech Cupial nie stawia celow w postaci LM lub grupy pucharu UEFA jesli nie przeznacza srodkow adekwatnych do ich realizacji.
Mozesz przesledzic moje posty z ostatnich dwoch stron jak wlasnie zwracam uwage na iluzje, ktora mami wielu forumowiczow. Jakoby z tym skladem, infrastruktura, transferami na poziomie marnych 600 tys Euro byla mozliwosc zaistnienia w rozgrywkach europejskich.
Jednoczesnie czytam wywiad z Cupialem jak po raz kolejny wymaga awansu do LM i dobrej gry w pucharach i jednoczesnie oburza sie na sugestie, sluszne sugestie, ze aby cos osiagnac musialby wydac na transfery, baze kilka-kilkanascie czy kilkadziesiat milionow Euro.Jesli nie to owszem mozna sie dostac do pucharow na zasadzie Artmedii, na zasadzie szczesliwego wypadku przy pracy.