To może teraz ja ,subiektywnie o Euro. Pozycja bramkarza-wiadomo,zero dyskusji.Na tej pozycji przez wiele nastepnych lat,nie będzie problemu.Obrona-Golański-ani źle,ani dobrze.Fatlany bląd z Niemcami,ogólnie jakiś taki spięty,"wyprostowany"...Bąk-Słabo.Bolące placy,zero szybkości,zero wyskoku,sama technika użytkowa jaka IMHO posiada nie wystarczy. Jop-panu juz podziękujemy. Wasilewski-zwykły kopacz ligowy...charakterny,ale jakości brak. Wawrzyniak-nadwyraz solidny w obronie,niezły w ataku.Jestem na tak

żewłakow- jednak klasa. Kokoszka- taki...młodszy Bąk. Linia pomocy na ME prezentowała się chyba najgorzej ze wszytskich na turnieju. Brak zadziorności,kreatywności,strzałow,prostopadłych podań,wygranych 1-1, i na dodatek słaba asekuracja z tyłu. Dudka-Ja nie wiem co widza w tym grajku zagraniczni wysłannicy. Nie wraca po stracie,słabo strzela,nędzne decyzje,gra najwyżej do boku,gwiazdorstwo.Tragiczne 3 mecze,ja nie wiem gdzie on tyle km. robi...Murawski w 10 minut pokazał lepsza gamę zwodów,balans ciałem i technike niz p.Dudka w 3-ech. Lewy,ogólnie jestem zwolennikiem jego gry,ale jako zawodnika typowo defnesywnego,jako jedynego DM w systemie 4-1-3-2.Na Turnieju wyjątkowo słaby. Murawski-świetne przebłyski,potencjał jest

Lobo- raz lepiej(czyt.jednak akcja) ,raz gorzej (czyt. 75 minut) Krzynówek-zawiódł kompletnie,posiada umiejętności o których wiemy wszyscy...może wiek już nie ten.Smolarek-potencjał jest,ale chyba w systemie na 2 napastników. Roger-świetnie i tyle.Wiele potrafi,wiele widzi. Zurawski,jego gra zawsze znamionuje wysoka klasę,która nie każdy potrafi dostrzec,mial 45 minut tylko w tym turnieju ,wiec nie oceniam jego udziału.Zahorski- naprawdę nieźle. Jaka przyszłość? Leo powienen zostać,czas utrzymać jakąś ciągłość,lepszego kandydata nie ma.Czas wyciągnąć wnioski,zostawić ulubieńców,stawiać na tych co graja regularnie,nawet w słabszych klubach. Boruc,żewłakow,Wasilewski,Dudka,Smolarek. Mimo że nie graki nic wielkiego,o jednak wydolność oraz ogólna kondycja była niezła.Wszyscy regularnie grali w swoich zespołach. Czas na Brozka,na Sikore i czas pokaże na kogo więcej.Koniec Jopa,Bąka. Co by było gdyby byli na całe ME Zurawski,Bronowicki,Błaszczykowski...Tylko 3 zawodnikow ,ale w formie montują każdy swoją linię obr-pomoc-atak. Pozdrawiam