|
Nie chciałbym się powtarzać bo już gdzieś na tym forum na ten temat pisałem ale trzeba wziąć pod uwagę ,że obecne porażki i mizerna postawa wszystkich piłkarzy są niestety elementami większego obrazka. Niestety ale współczesna piłka europejska to wielka machina w każdym liczącym się piłkarsko kraju (szkolenie, piłka klubowa ) co się przekłada na reprezentację. U nas niestety liga jest słaba a zawodnicy zagranicznych klubów poza Borucem najczęściej siedzą na trybunach i tyle. Więc chyba najbardziej przejrzystym kryterium o grze w reprezentacji powinna być aktualna forma wynikająca z regularnych występów klubie. Nie wiem może jest kontrowersyjne ale równie dobrze na euro mogła pojechać pierwsza jedenastka dajmy na to Zagłębia Sosnowiec i Boruc. Efekt był by ten sam. Od razu przepraszam kibiców Zagłębia ale nie chciałem jakoś ich urazić tylko pokazać pewną prawidłowość.
Uważam, że teraz się po niektórych piłkarzach jedzie jak po kobyle ale trzeba im współczuć po prostu zostali źle wybrani i tyle a swoimi decyzjami Leo zrobił im zwyczajnie krzywdę. Teraz Leo będzie oczywiście wymyślał różne usprawiedliwienia a to że infrastruktura zła , a to że szkolenie , a to że boisk nie ma, a to że liga słaba. To oczywiście prawda ale selekcja to jest jego działka i koniec. Drogi Leo , cytując Gogola "nie przygaduj zwierciadłu jak masz gębę krzywą".
Ja zastanawiam się nad tym dlaczego np. Rogerowi dali obywatelstwo błyskawicznie (może i słusznie) a nikt nie pomyślał np. o Obraniaku.
To jaki Leo jest czasami irracjonalny to pokazuje casus Matusiaka Radosława ... Przecież siedzi w Polsce Leo na dupie ogląda te mecze czy on nie widział ,że w Wiśle Matusiak grał totalną mogiłę jak się na boisku pojawiał to po jaki **** on go na te zgrupowanie wlókł. Odstawił np. Majewskiego pytam się po co ? Za wcześnie dla niego niby. Mi się wydaje że dla niektórych kopaczy to było chyba za późno.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.06.2008 o godz. 22:26.
|