Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2008, 21:25
To po kolei.

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie nie chce jakoś strasznie przeplacac, ale ten zakup bedzie na pare lat, wiec chce zeby juz spokojnie, bez problemow sie wszystko odbylo.
Nie ma czegos takiego w kompach jak zakup na parę lat

Pod koniec tego roku wchodzi nowa podstawka (a w przyszłym 2 :[) pod intela i nowe procki.. raz słychać ze wzrost wydajności Nehalema to tylko kilkanaście %, innym ze kilkadziesiąt % .. ale pewny byc możesz iż najpóźniej za 2 lata kompy beda co najmniej dwukrotnie wydajniesze, od tego co kupisz dzisiaj.

I uważam póki co za lepsze rozwiązanie wziąść dwurdzeniowego e8400 czy jego lepszą wersje xeona e3110, bo quad q9300 bedzie Cię w grach ograniczał.. za rok czy za dwa tego spylisz, a wówczas kupisz 4rdzeniowego w podobnej cenie (koło 500zł) na tą podstawke (o ile będzie taka potrzeba) o wiele lepszego niż q9300.

Cytat:
Z tym, ze z checia tez bym sobie zagral w te wszystkie najnowsze gry, ktore teraz wychodza a maja olbrzymie wymagania. No i zeby pociagnal jeszcze takie gry przez najblizsze lata
Tu póki co ograniczenie jest w kartach graficznych - "Kryzysowi" aby grać na full na 24'' jeszcze za bardzo żadna karta nie sprostała...

Więc nie liczyłbym abys pociągnłą najnowsze gierki przez kilka lat.. po pierwsze karta graficzna..

Cytat:
Dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze jakos strasznie czasu przez mnie nie marnujesz.
Co do monitora to nie potrzebuje jakichs wielkich wynalazkow tylko opinie kogos kto sie dobrze zna na komputerach, czy mozliwe jest, ze monitor jest "za dobry" na komputer i dlatego wariuje, czy jest to tylko jakis moj wymysl.
Może być tak jak twierdzisz, a może coś w nim nie "stykać" - będziesz miał nowy komp wyeliminujesz możliwość pierwszą.

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za odpowiedz, przemysle to. Nie wiesz orientacyjnie ile na ta karte trzeba czekac? Bo nie ukrywam, ze troche zalezy mi na czasie.
To już wyjaśniłem - ja poczekłabym kilka tygodni, pojawią się karty i ich testy i będziemy mądrzy. I pytanie drugie - jestes fanem jakieś firmy? Bo i Radeony teraz tez wchodzą, i podobno nie mają potrzebować aż takiej elektrowni jak NVidia.. opcji jest kilka (CF?) - wszystko warto przemyśleć, bo mnóstwo kasy chcesz na to przeznaczyć..

Cytat:
Odnoscie ceny tez mam pytanie. Wszystkie czesci kupuje z Bit computer i ten zestwa oszacowali na 4500. W innych salonach uda sie znalezc taniej czy to cena adekwatna ?
Nie ma wielkich różnić (pomijam złodziejskie ceny z Komputronika) - choć jest szansa że np. możesz przyoszczędzić 200-300zł.

I po tym przydługim wstępie - podkreśle jeszcze raz najlepiej byłoby abyś sie wstrzymał przez kilka tygodni.. jeśli musisz już coś kupić odpuść sobie karte graficzną wrzuć do kompa cokolwiek i za kilka tygodni wszyscy będą mądrzejsi co i jak...

Konfig na dzisiaj zrobiłbym mniej więcej taki (najważniejsze bebechy bez karty graficznej i dodatków jak nagrywarka, obudowa itd..)

Nie odczujesz żadnej różnicy miedzy X38/X48 a P45 (przy P45 montują nowszy mostek południowy ICH10R) - ale jak poczekasz włąsnie te kilka tygodni to dostepne będą Asusy P5Q i coś z nich wybierałbym.. ale wszystko zalezy od tego ile możesz poczekać..

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując