Wyświetl pojedynczy post
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2008, 20:02
jedTS napisał(a):Wyświetl post
I do kolegoi ktory pisze ze nasi kopacze sa niegorsi od Czechow...Chlopcze! Ogarnij sie. Oni graj w zespolach: MILanu, Juventusu, Chelsea, Arsenalu...A gdzie niby nasi kopia?
Nie wiem do kogo to było, ale jeśli do mnie to umiejętność czytania ze zrozumieniem ci nie grozi. Pisałem tylko, że nasza młodzież nie ustępuje pod względem talentu od Czeskiej. Potwierdzają to dobre wyniki szczawików na arenie międzynarodowej i opinia Liczki, który na Czeskiej i Polskiej młodzieży zna się znacznie lepiej od ciebie. Tylko niewiele z tego wynika bo nie ma warunków do szkolenia, a zamiast porządnych trenerów i scoutów młodzieżowych mamy bidę z nędzą. I gdy dorastają to już większość ich talentu jest zmarnowana, a potem to co z ich talentu zostaje jest dobijane przez trenerów pierwszych drużyn, którzy zupełnie nie potrafią prawidłowo oszlifować tych ludzi, zamiast tego stawiając na dojrzałych przeciętniaków czy podstarzałych pewniaków. I mogę dodać, że też ciężko im się dziwić, skoro u nas przyjął się zwyczaj wywalania trenerów po paru słabszych meczach, co skutecznie zniechęca ich do dawania szansy młodym. A kasy na szkolenia jak nie było tak nie ma. Gdyby potencjał jaki tkwi w tych utalentowanych młodzikach nie był marnowany to nasza reprezentacja mogłaby walczyć o powtórzenie wyników sprzed 20, 30 lat.

A 8, 10, czy 12-letnie czeskie gówniarze nie grają w Milanie, Juventusie, Chelsea i Arsenalu. Grają w swojej ojczyźnie i dopiero jak się nie spitoli ich rozwoju to mają szansę zrobić karierę w dobrych klubach gdy dorosną.

jedTS napisał(a):
Mozecie sobie wylac wszytskie zale na jedTS, tyle ze wlasnie w kazdym momencie mam racje.
Skromność wrodzona, czy nabyta?

P.S.
Do tych wszystkich, którzy wątpią w dokonania Kaspra, o Senegalu już tu ktoś podał link do dobrego postu FraMata wiec nie będę tego dublował, ale powiedzcie mi jaki inny polski trener ma takie osiągnięcia w ostatnich kilkunastu latach na swoich koncie: zdobycie z polską drużyną 3 Mistrzostw Polski z rzędu i awans z nią do 1/8 finału Pucharu UEFA, zdobycie z trzema różnymi afrykańskimi drużynami odpowiednio 2, 3 i 4 miejsca w Pucharze Narodów Afryki (w tym 4 ze słabiutką Mali). Jaki Polski trener może się pochwalić takimi dokonaniami? PZPN i tak Leo teraz nie wyrzuci, ale teoretycznie gdyby tak zrobił, np. po słabszych eliminacjach to czy jest ktoś lepszy od Heńka na to miejsce?
Ostatnio edytowane przez Gabri : 15.06.2008 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując