Temat: Euro 2008
Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2008, 18:16
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie pisalem tutaj, bo końcówka semestru na uczelni i nawet nie zawsze był czas żeby mecz obejrzeć, teraz trochę się zluzowało to mogę podzielić się przemyśleniami.

1. Holendrzy grają fantastycznie, to widzi każdy, ale podzielam pogląd, że mistrzami nie zostaną. Po pierwsze turnieju nie wygrywa ten kto zaczyna z najlepszą formą, liczy się co będzie w fazie pucharowej. Na dodatek nie ufam holenderskiej obronie, oni popełniają błędy, póki co przeciwnicy nie potrafią tego wykorzystać, ale kto wie co będzie dalej.

4.Rumunia- czyli nowa Grecja, tylko lepsza. Jak dla mnie główny kandydat do mistrzostwa. Grają siermiężny antyfutbol. Czają się ukryci za podwójną gardą, ale tak na prawdę mają duże możliwości w ofensywie, sporo indywidualności i mogą rozstrzygać mecze jedną akcją. Holandia, która ma pewny awans, przegra z Rumunami. Zwyczajnie Rumuni będą grali zupęlnie inną piłkę niż poprzedni rywale Holandii. Holendrzy wcale nie przeprowadzają huraganowych ataków, raczej czekają na przechwyt i kontrę. Problem w tym, że Rumuni robią to samo tylko jeszcze bardziej defensywnie, no i chyba mają lepszą obronę. W grupie stawiam, że będzie 2:1 dla Rumunów, w półfinale 0:0 i rozstrzygną karne.
.
Jeszcze nie napisałeś o jednym - Rumunia i Holandia grały ze sobą w eliminacjach do ME w jednej grupie - 1 wygrali Rumunii a raz był remis!
Dla Rumunów przed ME to Holandia wydawała się zatem najsłabszym zespołem w grupie na którym zarobią najwięcej punktów

Zresztą przed ostatnimi MŚ też byli w jednej grupie eliminacyjnej - obie reprezentacje znają się świetnie i żadna drugiej niczym nie zaskoczy
Odpowiedz cytując