Wilku napisał(a):

Możesz rozwinąć tę "myśl"?
ps.
Oświecisz mnie jak mając trzy latka "przezywałes" MŚ w 82?
|
Juz zapomniales wyczyny kopaczy Wisly z Valerenga i z Dynamem Tbilisi? Przywolaj przyklad Schalke i Parmy a ja ci odbije pytanie-a w ilu sezonach te zwyciestwa mialy miejsce? To juz ci odpowiadam: w JEDNEJ RUNDZIE. Bo na wiosne przegrali z Lazio i odpadli. Pokrywa sie do dokladnie z tym co napisalem:
mecz sie uda, ulozy,przeciwnik ma slabszy dzien-jestesmy w stanie wygrac. Ale czy sa w stanie utrzymac dany poziom? Nie. Rozijajac dalej moja "mysl" to przypomnij sobie ilu kibicow powiesilo psy na Henku po porazkach z pierwszego akapitu? Szukasz mitycznego srodka zamieniajacego kamien w zloto. Swoistego kamienia filozoficznego dla polskich KOPACZY. Ani Kasper ani Skorza doslownie NIKT nie sprawi cudu. A widac to golym okiem na bosiku gdzie najlepszym zawodnikiem w reprze jest ...Roger . Pilkarz rodem z Brazylii. Umie przyjac, podac minac przeciwnika z pilka lub bez. Niby proste-ale czemu jego 9 pozostalych kolegow z bopiska tego nie umie? Heniek jako trener ich mialby nauczyc? I musze cie zmartwic-bedziesz musial dalej sobie wybrazac fantastyczna gre Polski z trnerem Kasperczkaiem, bo niestety sznase ze obejmie reprezentacje sa zadne. Nawet on sam nie chce. Jego bardziej interesuje rola prezesa PZPN niz bycie selekcjonerem. Wszystko wymaga czasu i budowy od podstaw.. Boiska dla mlodziezy, trenerow mlodziezy, pieniedzy na szkolenie. Koniec kropka. Wstydem jest takze to ze na kazde mistrozstwa jedziemy sie przygotowywac do Niemiec czy Austii bo sami nie mamy osrodka szkoleniowego(czytaj hotelu, boisk do trenowania, zaplecza do odnowy).
Wskazales Lotwe jako druzyne ktora jest slaba a byla na Euro? To super! Tyle ze Lotwa awansowal kosztem Polski. Poza tym nikt sie po nich nie spodziewal cudow na Euro tak jak po naszych KOPACZACH. Nie pchaja z niczym do LM i wiedza doskonale na co ich stac. W przeciwienstwie do Polakow. Wspomne tylko ze Wisla gdyby awansowala do LMspraw Panie Boze taki cud) to musi grac w Chorzowie. Bo w nawet bez remontu stadionw Krk nie spelnia zadnych wymogow UEFA.
PS. Ja nie przezywalem i tak nie napisalem. Nie wmawiaj mi tego. Pamkietam ze jak poszedlem do przedszkola to biegalem za pilka jako Lato. I czy pamietam MS w 1982? Nie musze. Gdybym byl blizej to chcetnie udostepnilbym ci wideoteke. To taki cud naszych czasow-mozesz sobie puszczac mecze, po uprzednim nagraniu, kiedy tylko ci sie podoba.
Jestes bardzo tworczy i zaciety na forum i mam nadziej ze przelozy sie ta twoja "forma" na wyjazdy za druzyna Bialej Gwiazdy.
PS.2. Eustachy..Nie osmieszaj sie. Czytasz gazety z Senegalu ze tak dobrze wiesz co napisali? Skoro nie zpanowal Kapserczka nad druzyna Senegalu to znaczy ze nie byl wystarczajaco dobrym trenerem. Poza tym jak czerpiesz info na temat jednego menadzera ze strony innego menadzera to tak jakbys w Erze sie pytal jak dobra siecia jest Plus GSM.