Latin napisał(a):

|
Co do Kasperczaka, nie jestem pewien. Jakoś nie idzie mu ostatnio praca z reprezentacjami w Afryce. Dalej wydaje mi się, że najlepszy pomysł to młody trener - były piłkarz. Może Piotr Nowak? Nieźle radzi sobie w USA.
|
Jeśli masz na myśli Senegal to zauważ, że w tej drużynie były potworne kwasy jeszcze zanim ją objął. W efekcie zespół zamiast trenować żarł się ze sobą. Jasne można mówić, że trener powinien umieć poprawić atmosferę w drużynie, ale w tym wypadku to było naprawdę heroiczne zadanie. Dlatego Heniek się wpierdzielił i opuścił zespół już po drugim meczu grupowym, mimo jeszcze teoretycznych szans na awans. Nie przekreślałbym go na tej podstawie.
jedTS napisał(a):
|
NIE MAMY DOBRYCH PILKARZY W POLSCE! Kiedy sie naumiecie tego stwierdzenia?
|
Myślę, że mamy nie gorszych od choćby Czechów, ale u nas totalnie leży szkolenie. Skoro młodzież mistrza polski nie ma gdzie trenować w zimie to jak mamy szlifować talenty? O czarodziejach z polskiej szkoły trenerskiej, którzy mają naszym szczypiorkom wmawiać podstawy taktyki już nie wspomnę.
Liczka kiedyś powiedział, że gdyby dobrze wytrenować i wyszkolić Brożka za młodu to byłby piłkarzem na poziomie Milana Barosa. Biorąc pod uwagę jego wiedzę o szkoleniu młodzieży oraz to, że trenował obu piłkarzy nie widzę powodu by się z nim nie zgodzić.
Cytat:
|
Jestem 30sto letmi kibicem repry i przezylem MS: 1982,1986,2002,2006 oraz RAZ JEDYNY: ME 2008!!! Zatem zagadka: ile Mistrzostw Swiata oraz ile Mistrzostw Europy opuscil Jedrzej jezeli urodzil sie w 1979 roku Niestety PZPN nie przewidzial nagrod :-( UEFA MNIE NIE KOchA ;-) Albo cos takiego!
|
To i tak się ciesz, żeśmy z 4 ostatnich imprez do 3 się dostali, skoro do poprzednich 7 nie udało się ani razu.