Latin napisał(a):

|
Pytania o to dlaczego nie grają niektórzy powołani zawodnicy, to trzeba kierować do czarodzieja Leo. Zobaczymy skład na Chorwatów, ale już taki manewr z wystawieniem rezerwowych dał efekt w 2002 w meczu z USA. Tylko czemu powielono te same błędy?
|
Bo na turnieju - ma sie tych co się powołało? - i na "odzyskanie" formy ma sie trzy dni?
Cytat:
|
Kasperczakowi nie idzie w sensie, że nie wyszedł z grupy w tegorocznym PNA. To chyba nie był cel.
|
Acha - ale to nic według mnie nie zmienia. Afryka rzadzi sie swoimi prawami.
Cytat:
|
Zieńczuka przywołuje głównie z powodu tego jak gra na EURO Krzynówek. Wiadome że nie można było przewidzieć tak słabej jego gry, ale Benhhakeer mówił od dwóch równych piłkarzach na każdą pozycje. No to kto jest alternatywa dla Krzynówka? Według mnie Zieniu zasłużył swoimi bramkami i asystami w tym sezonie na to żeby go sprawdzić chociaż na tym zgrupowaniu w Niemczech przed turniejem.
|
Alternatywą w takim razie jest Kosowski (choć jako jego "fan" - nie mam bladego pojęcia co robił przez ostatnie pół roku, czy grał - chyba coś tak, i czy nie ma kontuzji - i z tego powodu nie wiem czy dzisiaj nadawałby się do kadry). Zieńczuk po jego odejściu momentalnie obniżył loty to raz, po drugie to nie jest zawodnik na puchary/do kadry - i w zaden sposób nie odczuwam jego braku w kadrze. A to ze zasłużył bo miał w końcu dobre 3/4 sezonu... bez przesady. Choć patrząc na to co wyczynia Krzynówek - mam poważne watpliwości czy Zieńczuk nie byłby w kadrze pożyteczniejszy.
1q2 napisał(a):

Mam podobne zdanie co dynek.
Wiadomo ze jedynym pl trenrem, ktory moglby zastapic Leo, jest Kasper ale jestem temu przeciwny.
Leo jest jedynym trenerem z trojki, ktorym ostatnimi czasy udalo sie awansowac na powazna impreze, ktory powinien dostac szanse naprawienia bledow krore niewatpliwie popelnil.
|
Szanse ma już teraz - wygrać wysoko z Chorwacją. Choć nie wiem czy po tych wywiadach kopacze nie...
Cytat:
Co do powolan.Leo zastosowal wariant taki ze zaufal tym ktorzy wygrali mu eliminacje.
To nie jego wina ze Krzynowek akurat w tym roku obnizyl loty,Ebi takze nie przebil sie do skladu Racingu ,a Blaszczu sie rozlecial.
|
Z Krzynówkiem nie jego wina? Zdarzyło że Krzynówek był w formie gdy nie grał?
Ale tu skupiłeś się na pomocy - ale co z obroną i nieistniejącym atakiem? Utalentowany król strzelców na wakacjach, zamiast na boisku w Austrii - zamiast tego u nas na szpicy bez formy pomocnik.
Cytat:
Gracze ktorych nie powolal i o ktorych idzie boj, w trakcie leiminacji byli slabi i dopiero w ostatnim czasie zaczeli grac lepiej.
To byl ciezki wybor - czy rozwalic team ktory wygral eliminacje, ryzykujac brak zgrania czy nie.
|
A ja nie wiem kto wchodzi w żelazny skłąd teamu.. i jaki jest jego poziom zgrania.
Boniek coś wspominał aby porównać skład pomocy z meczu z Portugalią w Chorzowie i wczesniejszym z Finami (czy z kims tam).
Cytat:
|
Zagralismy 2 mecze - z druzyna z ktora nigdy w Historii nie wygralismy i w ktorej kazdy, bez wyatku gracz(oprocz bramkarza) jest o klase lepszy od naszego - przegralismy, grajac przywoicie.
|
To ni ejedzmy nigdy na turniej bo kazdy zawodnik jest gorszy.. z Niemcami remis był na wyciągnięcie ręki, a kadra z Portugalii pokonałby ich.
Cytat:
|
Z Austria, druzyna choc zdecydowanie bedaca nizej w rankingu ale majaca grajkow mniej wiecej tak samo przecietnych jak my - zremisowalismy.
|
A powinniśmy zejśc z boiska zaliczając blamaż...
Cytat:
Mozna powiedziec - wyniki dokladnie oddajace nasze miejsce w Europie.
Liczyliscie na cud?
Cudu nie bylo ale to nie powod by zwalniac dobrego trenera.
|
Kandydatem jest dobry trener.
Cudów nie wymagam - ale wiem że gdyby nie błedy Leo, na wyjscie z grupy mielibyśmy takie same jak Niemcy.
jedTS napisał(a):

NIE MAMY DOBRYCH PILKARZY W POLSCE! Kiedy sie naumiecie tego stwierdzenia ?
|
Rozwiązac kadre - i czekać dopoki się pojawią
Cytat:
Jestem 30sto letmi kibicem repry i przezylem MS: 1982,1986,2002,2006 oraz RAZ JEDYNY: ME 2008!!!
Zatem zagadka: ile Mistrzostw Swiata oraz ile Mistrzostw Europy opuscil Jedrzej jezeli urodzil sie w 1979 roku Niestety PZPN nie przewidzial nagrod :-( UEFA MNIE NIE KOchA ;-) Albo cos takiego!
|
Ciekawe. Kurde.. jestem starszy od Ciebie.. a pierwszy mecz jaki kojarze to 83 z ZSRR - i minąłbym się z prawdą piszac coś o 82, bo dopiero Meksyk 86 dobrze pamietam.
A co do reszty - proponuje dokładnie zapoznać się z mądrymi postami Hebana i Kota (tutaj z Kotem przy Zieńczuku się nie zgodze) i je przemysleć.