Temat: Euro 2008
Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2008, 10:59
Cytat:
Oranje są w takim gazie,że mnie aż ciary przechodzą co to dalej,a grają tak od sparignu z Danią. Pytanie ileż można tak grać. Niemniej chiałbym ich zobaczyć z drewutnią pokroju Rosji czy Grecji. Jak oni graliby z gośćmi co tylko umieją przeszkadzać? Jak zagralby w momencie kiedy musieliby walić głową w mur. To co do tej pory oglądaliśmy było piekne, niemnije grali oni z zespołami,które zmuszone były do prowadzenia otwartej gry,a takie ekipy łatwiej kontrować.
Hm, mecz z Rumunią, będzie takim pierwszym testem, aczkolwiek nie wiem czy będą mieli szanse, zagrać z kimś grającym mocno defensywnie, gdyby to była Grecja, mogłoby być różnie, Grecy są w stanie zagrać na 0:0, wytrzymają jeszcze 30min nerwówka kontra karne... tak odpadają mistrzowie . Portugalia jak tak dalej pójdzie dostanie Niemców w ćwierćfinale i to może być hit(w cuda nie wierzę)
Cytat:
Może wydać się to zabawne,ale ja coś czuje,że ME zdobędzie Hiszpania. Wiem,że obroną dziurawa jak ser,ale z Rosjanami pokazali kawal dobrej piłki,takiej solidnej.
A ja nie wierzę wydaje mi się że jest to drużyna, która w obliczu finału może się nie sprawdzić ,a nawet wcześniej typuje półfinał, najtrudniejsza droga do finału... w ćwierćfinale Francja/Włochy/Rumunia w półfinale, wszystko wskazuje na Holandie, co może w obliczu faworyci nie wygrywają jest ich atutem , nie skreślałbym papierowych faworytów Francja/Włochy jak sami się nie powybijają.

Chorwaci mają stosunkowo fajną drogę, Czechy (ktokolwiek by nie wygrał niespodzianki nie będzie) i półfinał z Portugalią lub Niemcami, Chciałbym zobaczyć mecz Chorwacja - Portugalia. Czechów prowadzi Libior Sionko, który mi się bardzo podoba na tych mistrzostwach, pytanie czy starczy to na Chorwatów...
Cytat:
A ma na to szanse Rumunia i Chorwacja (swoją drogą - gdyby nie rozpad Jugosławii - jaka to byłaby potega w grach zespołowych, od dobrych kilkunastu lat).
Wydaje mi się że to takie gdybanie, bo musielibyśmy uznać że jest to państwo, gdzie jest jeden naród, lub narody, które choćby się tolerują. Chorwacji z Serbami w jednej drużynie, oj pozabijali by się na zgrupowaniu. Potencjał Bałkański zawsze był ogromny, no i drużyna byłaby niesamowita. Na stałe widzę w czołówce Chorwacje, dużo młodych zawodników, grających niesamowicie... Modrić...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując