Cytat:
|
Oranje są w takim gazie,że mnie aż ciary przechodzą co to dalej,a grają tak od sparignu z Danią. Pytanie ileż można tak grać. Niemniej chiałbym ich zobaczyć z drewutnią pokroju Rosji czy Grecji. Jak oni graliby z gośćmi co tylko umieją przeszkadzać? Jak zagralby w momencie kiedy musieliby walić głową w mur. To co do tej pory oglądaliśmy było piekne, niemnije grali oni z zespołami,które zmuszone były do prowadzenia otwartej gry,a takie ekipy łatwiej kontrować.
|
Hm, mecz z Rumunią, będzie takim pierwszym testem, aczkolwiek nie wiem czy będą mieli szanse, zagrać z kimś grającym mocno defensywnie, gdyby to była Grecja, mogłoby być różnie, Grecy są w stanie zagrać na 0:0, wytrzymają jeszcze 30min nerwówka kontra karne... tak odpadają mistrzowie

. Portugalia jak tak dalej pójdzie dostanie Niemców w ćwierćfinale i to może być hit(w cuda nie wierzę)
Cytat:
|
Może wydać się to zabawne,ale ja coś czuje,że ME zdobędzie Hiszpania. Wiem,że obroną dziurawa jak ser,ale z Rosjanami pokazali kawal dobrej piłki,takiej solidnej.
|
A ja nie wierzę wydaje mi się że jest to drużyna, która w obliczu finału może się nie sprawdzić

,a nawet wcześniej typuje półfinał, najtrudniejsza droga do finału... w ćwierćfinale Francja/Włochy/Rumunia w półfinale, wszystko wskazuje na Holandie, co może w obliczu faworyci nie wygrywają jest ich atutem

, nie skreślałbym papierowych faworytów Francja/Włochy jak sami się nie powybijają.
Chorwaci mają stosunkowo fajną drogę, Czechy (ktokolwiek by nie wygrał niespodzianki nie będzie) i półfinał z Portugalią lub Niemcami, Chciałbym zobaczyć mecz Chorwacja - Portugalia. Czechów prowadzi Libior Sionko, który mi się bardzo podoba na tych mistrzostwach, pytanie czy starczy to na Chorwatów...
Cytat:
|
A ma na to szanse Rumunia i Chorwacja (swoją drogą - gdyby nie rozpad Jugosławii - jaka to byłaby potega w grach zespołowych, od dobrych kilkunastu lat).
|
Wydaje mi się że to takie gdybanie, bo musielibyśmy uznać że jest to państwo, gdzie jest jeden naród, lub narody, które choćby się tolerują. Chorwacji z Serbami w jednej drużynie, oj pozabijali by się na zgrupowaniu. Potencjał Bałkański zawsze był ogromny, no i drużyna byłaby niesamowita. Na stałe widzę w czołówce Chorwacje, dużo młodych zawodników, grających niesamowicie... Modrić...