Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2008, 18:51
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Lustracja - moje stanowisko jest jasne, pełne otwarcie było najbardziej porządanym rozwiązaniem. Byłem wściekły na Prezydenta za zmiany.

...
Innymi słowy, coś co wyglądało na próbę "udupienia" lustracji, de facto było próbą (być może nieświadomą, trudno mi oceniać) skomplikowania ustawy, by utrudnić jej całkowite uwalenie przez TK.
Sędzio, ja prosze traktujmy sie poważnie.

Wiesz że Kaczkom full otwarcie się nie podobalo i nie podoba.

Cytat:
Tyle że... okazało się, że Kaczyński prawidłowo "przeczytał" sytuację. Prezes TK po wyroku w sprawie lustracji (który zresztą dopuścił szerszą lustrację niż była wcześniej) jasno powiedział, że nie dopuściłby i nie dopuści do otwarcia archiwów.
Po drugie - nie to byłem celem, a ochronienie np. TW Beat.

A granie na zasadzie TW Grey - fuj bo zbytnio wzmocni Rydzyka, ale TW Beata jest cacy bo jest z nami to sukinsyństwo.

Cytat:
Co więcej - od 2005 roku mamy znacznie bogatszą wiedzę o TW. Rządy Kaczyńskich spowodowały, że ujawniani TW lądowali na czołówkach gazet i portali.
Owszem, ale jak się trafił taki u siebie albo był pożyteczny dla PiSu to już wszystko gra (Kowalski, Gilowska).

Cytat:
Bilans jest IMO dodatni, a przy ujawnionym nastawieniem TK, jedyny możliwy do osiągnięcia. Przy innym TK, przy swobodzie działania, taki projekt Prezydenta uważałbym nadal za skandaliczny. Po tym co miało miejsce, moja krytyczna ocena się znacznie złagodziła.
Bilans mógł być ultra-dodatni. I sprawa zamknieta.
Dzięki m.in Kaczkom taka gnida jak Boni może sobie siedziec spokojnie na etacie ministra.

Cytat:
Aborcja - całkowicie popieram obecny stan (poza bardzo drobną kwestią), w moim odczuciu było to bardzo dobrze rozegrane zneutralizowanie potencjalnego sporu polaryzującego scenę polityczną. O ile jestem za takim rozwiązaniem (tzn. dwie partie), to nie według podziału aborcja/przeciw aborcji, bo to prowadzi w prostej linii do scenariusza hiszpańskiego. A co do aborcji, popieram obecne rozwiązanie.
Zaraz, zaraz... a to nie chodziło o umieszczenie tego w konstytucji, aby to nie było już naruszalne i zdefiniowanie iż życie zaczyna się od poczęcia?

Frazesy na gębie, odwrotnośc w działaniu.

Cytat:
ENA - nie rozumiem, czemu tak mało istotna kwestia jest dla Ciebie tak istotna.
Bo to był pierwszy sygnał ostrzegawczy dla mnie, że frazesy a jak co do czego..

I sprawa nie jest mało istotna. Na poczatku że niby chodzi o zbrodniarzy, a jaką masz pewność że za np. "homofobię" nie wylądujesz w zagranicznym pierdlu?

Cytat:
Dla mnie nie ma znaczenia - żal zbrodniarzy i morderców mi nie będzie. Zakaz ekstradycji jest dla państw suwerennych, a my takim nie jesteśmy. I są naprawdę dużo istotniejsze rzeczy, które w tym zakresie należy robić (i Kaczyńscy je podjęli) niż upieranie się nad mało istotnym dla nas symbolem suwerenności.
"Kasztelanie nie lej wody". :/

Kto ich do tego zmuszał?

Cytat:
Zresztą, tak naprawdę zakaz ekstradycji jest potrzebny tylko dla jednego przypadku - gdy obywatel Polski dokonał oszustwa, defraudacji, albo jakiegoś innego przestępstwa, które skutkowało posiadaniem bardzo dużych pieniędzy. A które to pieniądze wyda w Polsce, jeśli będzie miał gwarancje, że nie zostanie wydany.
Tyle że nasi obywatele nie defraudują obcych pieniędzy, bo mogą to znacznie łatwiej robić w Polsce.
Krótko.

przykład.

Jakaś matka wróciła ze swoją córką do domu, druga jej córeczka zgłosiła (bodajże w Belgii) porwanie.
I co z tego że matka poszła z tą córką na policje że ona przyjechała dobrowolnie itd. - wpłynął wniosek, ze strony formalnej wsio gra, polska policja nic nie może, za wyjątkiem aresztowania i przekazania delikwentki.

A Wolińska sobie emeryturke nadal pobiera.

Cytat:
Kluzik - Rostkowska - nie wiem czemu się uczepiłeś tej kobiety, są znacznie gorsi od niej.
Bo to zwykła UWolka, i Kaczor właśnie w takim towarzystwie dobrze się czuje.

A swoją drogą wymien ich - chetnie poznam.

Cytat:
Wchodzenie w ..... USA - jeśli masz na myśli Tarczę, to mamy tutaj rozbieżne poglądy; uważam, że gdy naszym największym zagrożeniem jest Eurokołchoz i Niemcy z jednej strony, a z drugiej Rosja, to dla Polski nie ma alternatywy, musimy szukać "protektora" za oceanem. Lepsze to, niż bezpośredni nadzór sąsiadów.
Tarcze pomijam.

Chodzi mi o całokształt. My dajemy wsio co mamy, a w zamiam dajmy im jeszcze więcej. Tak wygląda ten "sojusz" - Michalkiewicz aby nie pisał, że jakakaolwiek wizyta w ambasadzie USA to głównie molestowanie o szmal dla przemysłu holokaust?

A na marginesie tego wchodzenia - kiwneli palcem w sprawie Szeremietiewa?

Cytat:
Brak realnych działań?
W kraju? - ano prawie brak (wyłaczajac walke z tymi co PiS mogliby uszkodzić) + zamiast realnej walki z PO mieliśmy zniszczenie LPRu.

+ kilka pożytecznych rzeczy oczywiscie - ale odbagnienia zero. Raz rozgrzebanie, innym razem frazesy (dekomunizaja, odebranie emeryturek eSBecji)

Cytat:
W ciągu dwóch lat Kaczyński (Prezydent) stworzył podstawy do ścisłej współpracy krajów naszego regionu, zorientował kierunki naszych działań na Kaukaz,
Kazukaz? - a czego my tam szukamy?

Nie bliżej nam Bałkany? - aaa tak wdeplibyśmy na odcisk USA i Niemcom, gdybyśmy spróbowali tam mysleć o naszym interesie, Rosje można obszczekiwać (bo tyle możemy)...

A do tego... miejscowy basza (synalek czerwonego s****ysyna) to przyjaciel, d***krata taki że... ciekawe co zrobią jak się Azerowie dozbroją i ruszą na Armenie...

Cytat:
stworzył podstawy do współpracy z wieloma krajami na różnych płaszczyznach (np. Skandynawia i gaz rurka).
I co dalej?

Budują ta rurę.. czy w międzyczasie wazniejsza była rozwałka SO?

Cytat:
CBA, rozwiązanie WSI, największe obniżki podatków w od 89r., to tylko najważniejsze. Fakt, że wiele nie zrobili, ale początkowo były 4 letniej kadencji, i wiele projektów było przygotowywanych z myślą o ich wprowadzaniu w 2009 roku na potrzeby kampanii.
Prosze nie żartuj... projekty się ma na starcie. Rzeczywisice co nieco przygotowywali, ale kto i co ich zmuszało do oddania władzy?

Cytat:
Co do Leppera - Kaczyński nie mógł sobie pozwolić na to, by ukręcić łeb takiej sprawie. Prasa by do tego "doszła", i PiS byłby skończony.
Ciekawe - szkoda nie do zweryfikowania.

Cytat:
LPR - to już wielokrotnie wyjaśniałem. LPR był konkurencją, a PO przeciwnikiem. Przeciwnik jest potrzebny i nas definiuje, konkurent jest największym zagrożeniem, pierwszym do eliminacji. To było bardzo racjonalne, właściwe i całkowicie prawidłowe zachowanie Kaczyńskiego. Pomijam już fakt, że Giertych był bardzo słabym ministrem (miał czasami dobre pomysły, ale potrafił je sam ośmieszyć i zniszczyć, gdy chciał je wykorzystać w polityce partyjnej). Zresztą, Giertych się sam eliminował, gdyby nagle nie zamarzyło mu się zostać koncesjonowaną prawicą (propozycje powołania rządu technicznego i komisja rozliczająca PiS), to pewnie nadal byśmy mieli rząd Kaczyńskiego. Tylko dlatego, że Giertych zagrał va banque, SO została przy Lepperze.
PiS konkurencja LPR? - a co on ma wspólnego ruchem narodowym?

PiS to prawica?

Jak postPPS może być konkurencją dla postendecji?

Konkurentem dla PiSu jest i była PO - ten sam "korzeń solidarnościowy", ta sama jewropejskość itd..

Rozróżniasz klienta który przeszedł z jednej partii do drugiej?
Każdy z tych partii mógłby się znaleźć w drugiej za wyjątkiem preziów i ich najbliższych rękodajnych.

LPR było wrogiem - tym bardziej że jej istnienie i niezależnośc zmuszało do realnych działań (Kaczki łatwo by się wykpili przy traktacie jakimiś tam preambułami - gdyby czuli oddech LPRu w sejmie?), PO to konkurent - ale JarKacz obiecał coś w Fundacji Batorego, i bynajmniej nie było to wykończenie PO.

Cytat:
Fozz i szafy Lesiaka. Z tym to sprawa jest prosta - dopóki są zamknięte, można ich użyć do trzymania przeciwników w szachu. Tak się nie robi polityki.
Aaaaa - brawo.

Tylko za 10 lat to będzie kapiszon (własciwie już jest) nie armata.

Oprócz tego że tradycyjnie zrobili sobie z geby cholewe.

A może jest w tym i inne dno...

Cytat:
Jak więc widzisz, w większości przypadków ich poczynania są dla mnie neutralne, albo je popieram. W innych zaś (UE przede wszystkim) nigdy mi Kaczyńscy nie obiecywali czegoś innego, a ja zdawałem sobie z tego sprawy, udzielając im poparcia.
Sedzio, jak tam uważasz.

Tylko przypomnij sobie ze Miloszewicz tez miał mnóstwo kart w ręku.. kombinował, dryblował i skończył z reka w nocniku.

A polityka to osiąganie celów, a nie sama zabawa w nią.

Niewykorzystanie i marnowanie szans które rzadko się pojawiają - zazwyczaj w historii kończą się źle.
Polityka nie rozlicza się nie tylko z tego ile spieprzył, a ile mógł zrobić i nie zrobił.

Poza tym ja jestem w stanie wybaczać błedy. Ale warunek musi być jeden - dobre intencje.

I z cała stanowczością twierdze że ich o ich czystość, przynjamniej w tych rzeczach o które mam pretensje podejrzewać nie mam prawa.

Cytat:
Problem polega tylko na tym, że Macierewicz jest w PiSie, Olszewski ściśle współpracuje, a Rydzyk udziela PiSowi poparcia (tzn. swoim kandydatom). Nawet w wyborach uzupełniających do senatu nie poparł Jurka, tylko kandydata PiS.
Macierewicz jest tam wyłącznie dlatego że wie iż samodzielnie nie mógłby tego zrobić. A przynajmniej jedną rzecz chce zrobić do końca. Rozwalić postkomuchów w słuzbach. Dlatego może być (i musi sie zgodzić aby być) posłem w jednym klubie z Kowalskim czy Gilowską...

Cytat:
Po drugie - dla mnie to żadna alternatywa, bo oprócz kwestii UE jest szereg innych, gdzie z Rydzykiem mi nie po drodze (np. aborcja). Po trzecie, obawiam się, że gdyby ta frakcja doszła do pełnej władzy realizowała by zasadę wygłoszoną przez Goryszewskiego "Nie jest ważne czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt. Najważniejsze, żeby Polska była katolicka", co jest dla mnie nie do przyjęcia.
Czytujesz ostatnio częściej Gaz?

1.) Nasza rola nie zostaje pomniejszona
2.) Powstrzymanie dalszej integracji politycznej
3.) Rozwalenie misternej robótki Berlina
4.) Kolejny kryzys tego koślawego tworu

Cytat:

Jak krowa dawała mleko , to się ssało i ssało . Jak trzeba podjąć odważny krok , to brak chętnych .
A my możemy?

Bo jak tak to kurde... possijmy i my, a jak krowa przestanie dawać mleko to normalna kolej rzeczy, do rzeźni (na wołowine).

Tylko moze nie w wersji Nicponia ( "Pokorne ciele bykowi ssie"), jaką Ty proponujesz?
Ostatnio edytowane przez Wilku : 14.06.2008 o godz. 11:06.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.