Nie no, Dutkiewicz jest dla mnie skończony. Wydawało się poważny człowiek - a tu taki numer. Facet ma chyba problemy z głową:
Cytat:
|
Tomasz Hanczarek z PO: - W sprawie fuzji podkreślaliśmy, że poprzemy ją tylko wtedy, gdy prezydent powie, że jest do niej przekonany.
|
Też odnosiłem podobne wrażenie. Dutkiewicz niby chciał, ale się bał. Nie wiem czego.
Cytat:
|
Pan Tarasiewicz przedstawił wizję wielkiego Śląska i zapewnił, że wie, jak to uczynić - opowiadał Dutkiewicz. - Dlatego szybko przekażemy klubowi od 5 do 7 mln zł na transfery, aby wzmocnić skład. Chcemy, aby zespół po pierwszej części sezonu zajął miejsce w górnej części tabeli, nie gorsze niż siódme-ósme. Jeśli tak się nie stanie, będziemy chcieli, aby pan Tarasiewicz sam odszedł.
|
Daje Tarasiewiczowi 5-7 mln z miejskiej kasy i chyba sam nie jest do tego przekonany, bo już mówi o zwalnianiu trenera
Moim zdaniem to bardzo zła wiadomość dla Śląska - może jeszcze radni przekonają prezydenta. Nowy klub miał grać na licencji Śląska, zrezygnowano z pucharów - Drzymała zrobił wiele, by przekonać do siebie kibiców. I wielu przekonał.
A teraz, gdy sprawy fuzji są zaawansowane, okazuje się że jej nie ma.
To fatalny sygnał nie tylko dla piłkarskiej Polski, ale i dla środowisk biznesowych. Najwyraźniej Wrocławiem rządzą niepoważni ludzie. Najpierw publicznie coś obiecują, a następnie w ostatniej chwili z tego rezygnują. Ciekawe, jak Dutkiewicz zamierza po czymś takim zabiegać o pozyskanie kolejnych prywatnych inwestorów dla Wrocławia.
Jestem też bardzo ciekawy reakcji Drzymały. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby po takiej szopce zwyczajnie się wkurzył i zrezygnował całkowicie z inwestowania w Piłkę. Widać mamy za dużo chętnych do wykładania prywatnych pieniędzy na futbol - skoro władze Wrocławia postępują w ten sposób...