Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2008, 04:16
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Co do p.Drzymały. Są dwa scenariusze dla tego człowieka. Biorąc pod uwagę ,że formuła 'football na wsi' się wyczerpała musi przenieść kapitał który lokuje w piłce nożnej do dużego miasta (gdzie są ludzie którzy zapełnią stadion na 35 tysięcy ludzi). I teraz scenariusze:

1) Ukierunkowanie kapitału na klub z miasta Łódź , Szczecin bądź jakiś klub w GOP-ie
2) Rozsądne porozumienie z Cupiałem i wejście z całym dobrodziejstwem inwentarza w krakowską Wisłę.
Wiele argumentów za tym przemawia (uznana marka , stadion, perspektywa występów w Europie) a poza tym myślę ,że taki alians stworzy naprawdę silną konkurencję (jeszcze wyżej podniósł poprzeczkę) dla klubów ,chyba wszyscy się tu zgodzimy, które będą jak Wisła , odgrywać wiodącą rolę w najbliższej dekadzie czyli Lech i Legia ( i to widać po wielu symptomach). Takie porozumienie to również większa szansa na stałe zagoszczenie w europejskich pucharach i ciekawe transfery. A tak przy okazji co wy o takim scenariuszu myślicie ?
Dla mnie to jakas paranoja. Facet podchodzi do negocjaji, spelnia rozne warunki postawione przez Slask a nakoniec oni glosuja czy wogole go chca. Przeciez kolejnosc powinna byc odwrotna!!!!!!!
Slask bez pieniedzy nie zaistnieje i nie wiem na co licza radni topiac kase w klub. Chyba na przegrane wybpry samorzadowe, bo wielu ludzi nie pusci im tego plazem. Zgadzam sie z Broneem ze Slask zaprzepaszcza olbrzymia szanse ze pkt widzenia organizacyjno-finansowego.
Co do scenariuszy...Drzymala nie wejdzie do Wisly. Cupial i Drzymala lubia rzadzic, a w tym wypadku powiedzenie- co 2 glowy to nie jedna nie ma racji bytu! A czy bedzie szukal innego miasta? Raczej Szczecin jezeli juz. Ale czy go beda chcieli? Po takich zawirowaniach to juz w nic nie wierze. Czyli kto gra w koncu w OE