longmichal napisał(a):

Że zrobiła to praktycznie bez Youana, Rodado, Ertlthalera. Jak zobaczyłem skład to bałem się trochę, że ta kadra może mieć problemy nawet nie z Legią czy Lechem, ale właśnie z takim drugim garniturem, a jakości miała więcej niz GKS. I ta różnica między Ekstraklasą i 1. ligą nie wydaje się aż tak kolosalna (w końcu u pucharowicza grają Klemenzy, Jędrychy i inne Łukasiaki)
Nie wyciągałbym pochopnych wniosków, gdyby to zwycięstwo przyszło w podobnym stylu z Rodado, Ertlthalerem czy Youanem w formie od 1. minuty na boisku. GKS grał w pucharach w środku tygodnia, nie za bardzo wzmocnił kadrę w lecie itd., ale na razie jestem mega optymistycznie nastawiony. Nie będzie "walki o spadek"...)
|
Różnica miedzy ligami jest glownie na poziomie umiejętności indywidualnych, natomiast przez odpowiednia taktyke mozna je sprytnie zniwelowac.
Oczywiście za tym idzie intensywność, lepsze (średnie) warunki fizyczne zawodników, natomiast zanim zespoly wejdą w swoj "prime" minie na pewno kilka kolejek i poki co na tym tle nie może być wielkich różnic. W meczu Slaska i Wieczystej było widac to samo.
Jesli Jop będzie umiejętnie rotowal składem to jestem spokojny że wytrzymamy w dobrej formie cala jesien. Mamy fajny, szeroki skład, te 5-6 zmian w kadrze 1 drużyny wydaja sie w sam raz.
Pytanie tylko ile jeszcze poczekamy na najlepsze wersje Roda, Julka, Elliego i Jeremmyego.