Wyświetl pojedynczy post
longmichal
Junior Member

Od: 02.2022

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary Dzisiaj, 11:23
Ogladałem większość meczu w podróży na telefonie, ale generalnie sprawdziła się większość tego, co przewidywałem:

1) Z Łubikiem i takim zestawieniem obrony mamy wreszcie świetną obronę SFG,
2) Krzyżanowski moim zdaniem nadal nie dowozi w obronie i LO będzie najsłabszym punktem
3) Maisonneuve i Uryga bardzo przyzwoicie, chociaż mam spore obawy cd. ich mobilności i moim zdaniem to zestawienie niekoniecznie jest najlepsze, ale mega się cieszę, że nie wygłupiamy sie na razie z Biedrzyckim w Ekstraklasie. Wiem, że strzelał dużo goli, zrobił mega robotę w 1. lidze gdy Wisła dominowała nad każdym przeciwnikiem, ale za nic nie chciałbym go oglądać częściej niż w PP czy np. goniąc wynik. Oby pierwszym zmiennikiem był Grujcić lub Kutwa, najbardziej chciałbym duet Kutwa-Maisonneuve
4) Giger to jest zawodnik po prostu fantastyczny, cud, że ktoś lepszy go nie wyciągnął, najlepszy obrońca w klubie, a kto wie czy nie czołówka całej ligi
5) Kuziemka będzie super zmiennikiem... Youana lub Duarte. Irytował mnie przez cały mecz,
6) apropos powyższych i dodając Bozicia - Wisła ma naprawdę super skrzydłowych! W końcu, już widać po Youanie, że ma mega jakość, po Boziciu to widać ponownie, już po jego pierwszych meczach pisałem, że to będzie niesamowity technik. Najbardziej bałem się, że Fred odbije się od Ekstraklasy, a na razie duży udział przy obu bramkach i to na 10 - super!
7) trochę nie podobał mi się Igbekeme, dużo niechlujnych zagrań, chciałbym, żeby Duda miał koło siebie może nawet bardziej defensywnego zawodnika, ale ciut lepszego. A Igbe żeby był konkurencją Kacpra o skład, koncepcja dwóch karakanów w środku mnie nie przekonywała w 1. lidze, nie przekonuje i teraz, za to Kacper zagrał bardzo fajnie, nie od dziś wiadomo, że duży talent
8) Nie wierzę, że Jordi utrzyma się w 1. składzie na większość spotkań, ale jestem pewien, że strzeli jeszcze kilka waznych bramek Kocham jego temperament i w tym meczu wykonał świetną pracę.

A bardziej ogólnie - drużyna na początku miała spore problemy, potem po nieuznanym golu na 3:0 też przyszedł kryzys, widać, że mental to nadal bywa spory kłopot. Świetnie, że udało się to dowieźć, z przebiegu całego meczu uważam, że Wisła była lepsza niż GKS, dobrze wyglądała fizycznie.

Najważniejsze, że jest boost mentalny i wygrany pierwszy mecz, dziś nie było potrzeby, żeby wygrać w idealnym stylu, a i tak Wisła pokazała się świetnie. A co jest najlepsze?

Że zrobiła to praktycznie bez Youana, Rodado, Ertlthalera. Jak zobaczyłem skład to bałem się trochę, że ta kadra może mieć problemy nawet nie z Legią czy Lechem, ale właśnie z takim drugim garniturem, a jakości miała więcej niz GKS. I ta różnica między Ekstraklasą i 1. ligą nie wydaje się aż tak kolosalna (w końcu u pucharowicza grają Klemenzy, Jędrychy i inne Łukasiaki)

Nie wyciągałbym pochopnych wniosków, gdyby to zwycięstwo przyszło w podobnym stylu z Rodado, Ertlthalerem czy Youanem w formie od 1. minuty na boisku. GKS grał w pucharach w środku tygodnia, nie za bardzo wzmocnił kadrę w lecie itd., ale na razie jestem mega optymistycznie nastawiony. Nie będzie "walki o spadek", drużyna ma kilka słabych punktów, ale widać, że robi progres i te same nazwiska, co grały w 1. lidze, nie są tymi samymi zawodnikami Kilku piłkarzy natomiast spokojnie może w tej lidze wymiatać! Bozić, Giger, Łubik czy Duda - oby tak dalej.

Brawa dla prezesa i trenera za wiarę w swoich i jedziemy dalej. Zobaczymy, co będzie na najgorszej murawie w lidze w Gliwicach, liczę na podbicie cm w środku pola i renesans Carbo bo fajnie wyglądał w końcówce. Będzie trzeba ten mecz na pewno bardziej wybiegać niż po prostu piłkarsko ograć rywala.

A atmosfera taka, że wzruszałem się oglądając na telefonie, zazdroszczę tym, co mogli w tym uczestniczyć na stadionie
Odpowiedz cytując