Grantar napisał(a):

|
Myślę że specjalnie ominęli te parametry by forować Dudę.
|
Nie wszystkie elementy istotne dla oceny jakości gry zawodnika i całokształtu jego postawy zostały przedstawione w statystycznym zestawieniu wklejonym przez Gregorio. Nie wszystkie są prezentowane standardowo przez niektóre źródła.
Nie wszystkie one opisują też jego rzeczywistą wartość i znaczenie dla drużyny.
Tylko tyle i aż tyle. Masz zamiar się z tym spierać?
Grantar napisał(a):

Czego to ludzie nie zrobią, żeby udowadniać swoją nieomylność: Nawet obiektywne wskaźniki , określane przez znających się na piłce ludzi, np "średnia ocen z sezonu" nie mają żadnego znaczenia dla "wszechwiedzących" z tego forum.
btw:
1. dlaczego nie szukaliśmy dobrego zawodnika na pozycję ofensywnego pomocnika ? Przynajmniej nic mi nie wiadomo o tym.
2. a może jednak Erthaler ?... ma pewne cechy predestynujące na przedmiotową pozycję
|
Tu z pewnością nie chodzi o nieomylność, tylko o prostą konstatację, że nawet średnia ocen z danego sezonu, zwłaszcza w takiej lidze jak polska, która nie jest ligą na wysokim sportowym poziomie, bynajmniej nie wymazuje mankamentów i ograniczeń poszczególnych zawodników, w tym i Dudy. Nie jest również ostatecznym miernikiem piłkarskiej jakości danego gracza i jego znaczenia dla drużyny.
Czy Wisła nie szukała piłkarza na dziesiątkę?
Nie wiem, trzeba byłoby spytać w klubie. Ostatnio Duda częściej nie grał jako dziesiątka, tylko bardziej jako ósemka lub nawet szóstka. A tu, jak wiemy, Wisła jednak myśli o sprowadzeniu dodatkowego zawodnika, tego "dzika".
I owszem, Julius na tę chwilę wyraźnie jest zdecydowanie wyżej w hierarchii gry w podstawowym składzie jako dziesiątka niż Kacper.