FraMat napisał(a):

Widzisz, rozpisałeś się niepotrzebnie, tymczasem powinieneś był odnieść się do jednego:
- Markus (Nie mamy informacji, że w poprzednich latach Francuz się nie rozwijał czy nie pracował w swoich klubach, a one jeden po drugim z niego rezygnowały, bo się tam nie sprawdzał) czyli według Markusa możemy spodziewać się, że Youan będzie wzmocnieniem
- FraMat (Mam pewne informacje, że w poprzednich latach francuski Algierczyk się nie rozwijał czy nie pracował w swoich klubach, a one jeden po drugim z niego rezygnowały, bo się tam nie sprawdzał)
czyli według Markusa możemy spodziewać się, że Omrani będzie wzmocnieniem.
I tyle.
|
Ten już zgodnie z przewidywaniem przeszedł do fazy powtarzania w kółko tego samego wedle swojej starej metody - tej, którą kiedyś tak celnie opisał Wolfy:
Twoja metoda to:
a) tworzysz kretyńską teorię niepopartą niczym („Rude nie wiedział, że trzeba walczyć”, „Rude nie słucha Jopa, a powinien” etc.),
b) kiedy ktoś Ci wytyka manipulację, zaprzeczasz, a po chwili insynuujesz to samo,
c) powtarzasz punkt „b” aż do wyczerpania oponentów.
Tyle lat na forum i dalej ten sam schemat.
Do Twoich manipulacyjnych sformułowań odniosłem się już wyczerpująco tutaj:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=9093 - i jasno napisałem, co sądzę o tak spreparowanym „pytaniu”.
Powtórzę więc raz jeszcze, skoro za pierwszym razem nie dotarło:
Według Markusa Youan może być wzmocnieniem nie dlatego - jak mi wmawiasz w swojej konstrukcji stwierdzenia, do którego każesz się odnosić - że "nie mamy informacji o jego problemach", tylko dlatego, że pokazał konkretne reakcje, szybkość i zachowania na boisku w sparingu, oraz dlatego, że był starannie skautowany i wybrany przez klub. Cisza w rzetelnych mediach na temat ewentualnych problemów pozasportowych to jedynie miły bonus potwierdzający dobre rozeznanie klubu - a nie, jak próbujesz to przedstawić, cały fundament tezy.
A kolportowane przez Ciebie informacje od rumuńskich randomów nie są ani w pełni wiarygodnie, ani przede wszystkim ważniejsze od opinii i decyzji trenerów oraz pionu sportowego w kreowaniu polityki kadrowej przez klub, a zwłaszcza przy podejmowaniu na przykład decyzji, czy nie warto zrobić taniej przysługi menedżerowi Rodado.
Youan i Omrani to dwie zupełnie różne sytuacje - i wiesz o tym doskonale, dlatego tak rozpaczliwie próbujesz je skleić. Przy Youanie opieram się na meczu i obserwacjach oraz sprawdzaniu zawodnika przez pion sportowy Wisły. Ty przy Omranim opierałeś się na tym, co napisze rumuński random albo selektywnie wybrany dziennikarz - i chciałeś, żeby to oni decydowali za Wisłę o jej polityce kadrowej.
Przy okazji, bo mocno mnie to rozbawiło: "jestem jednym z niewielu tłumaczy rumuńskiego" - to nie jest argument, to legitymacja, którą machasz, gdy brakuje treści. Znajomość języka nie zamienia postów z rumuńskiego forum w organ decyzyjny Wisły, naprawdę