Markus napisał(a):

Dalej zaklinaj rzeczywistość pisaniem, że chciałem sprowadzenia Omraniego do klubu zamiast kolejnych zawodników z Hiszpanii.
Ty serio myślisz, że znajdzie się więcej naiwniaków, którzy kupią bajeczkę, jakoby to był wymarzony przeze mnie transfer, co do którego byłem przekonany, że sprawdzi się w Wiśle? To, że z hejterkiem próbujecie rozkręcać tego typu narracje, sprawia, że jedynie żal mi was.
Wiesz, co mi przeszkadzało? Przedstawianie randomowych wypowiedzi z rumuńskich forów jako wiarygodnego źródła informacji o aktualnej sytuacji zawodnika, bez poczekania, aż wypowiedzą się w tej sprawie trenerzy, wszystko zweryfikują i w ogóle go zobaczą na oczy. Sugerowanie, że Wisła dużo ryzykuje, mimo iż miał zarabiać tylko 2000 euro miesięcznie i mimo, iż w tle były jeszcze pogłoski o przysłudze dla menadżera Rodado, pozwalającej na łatwiejsze przedłużenie z Angelem obowiązującego kontraktu. Przeszkadzało mi oddawanie decydowania o sensie sprowadzania zawodnika randomom z Rumunii zamiast trenerom Wisły i ocenom jej pionu sportowego.
A teraz przeszkadza mi przywoływanie tamtej sytuacji z randomowymi głosami z rumuńskich forów czy mediów po raz kolejny (wiesz, że były wówczas i takie, które chwaliły Omraniego, a które, jak pamiętam, oczywiście pomijałeś?) i zestawianie ich z brakiem jakichkolwiek niepokojących sygnałów w rzetelnych mediach na temat pozasportowych problemów Youana - a także ignorowanie prostego faktu, że Francuz był zawodnikiem starannie wybranym i wyselekcjonowanym przez klub. Algierczyk nie.
To tak głupie, że aż niesmaczne.
Tak ciężko zauważyć, że historia kariery Youana nie ma żadnego punktu stycznego z ówczesną sytuacją Omraniego, szczególnie, że jest to podobno zawodnik starannie skautowany przez Wisłę i będący na czele jej listy transferowej?
|
Widzisz, rozpisałeś się niepotrzebnie, tymczasem powinieneś był odnieść się do jednego:
- Markus
(Nie mamy informacji, że w poprzednich latach Francuz się nie rozwijał czy nie pracował w swoich klubach, a one jeden po drugim z niego rezygnowały, bo się tam nie sprawdzał) czyli według Markusa możemy spodziewać się, że Youan będzie wzmocnieniem
- FraMat
(Mam pewne informacje, że w poprzednich latach francuski Algierczyk się nie rozwijał czy nie pracował w swoich klubach, a one jeden po drugim z niego rezygnowały, bo się tam nie sprawdzał)
czyli według Markusa znowu możemy spodziewać się, że Omrani będzie wzmocnieniem.
Przecież wszyscy widzą jak się ośmieszasz.
Uwierz mi: naprawdę trochę znam rumuńską piłkę, oglądam mecze, czytam prasę rumuńską i fora piłkarskie, bo jestem jednym z niewielu w Polsce tłumaczy rumuńskiego i miłośników Rumunii.
W dodatku przedstawiałem ci wtedy nie tylko opinie "randomowych kibiców" ale i opinie trenerów, dyrektorów sportowych i właścicieli klubów.
No, ale ty wiedziałeś lepiej.
Wiesz też dobrze, że nie było wtedy żadnych głosów z Rumunii, które chwaliły Omraniego za grę w ciągu co najmniej poprzedniego roku jak nie dłużej, przez wyjazdem do Polski. Po prostu je sobie wymyśliłeś.
To tak głupie, że aż niesmaczne.