Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary Dzisiaj, 14:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeden z bardziej interesujących wywiadów z JK ever.
Dużo ciekawych informacji, ciekawe spojrzenie JK na różne tematy, choć czasami ślizgał się w odpowiedziach.
Całość bardzo na plus.
No cóż, mam trochę inne zdanie, z ktorym... nie musisz się zgadzać
Niczym mnie ten wywiad nie zaskoczył a wręcz utwierdził w mojej opinii na temat Prezesa.

Wywiad miał charakter takiej gawędy przy ognisku.
Rymanowski bardzo przyjazny ale w zasadzie unikający trudnych tematów.

Poruszono sprawy ogólnopiłkarskie, filozoficzno-moralne, polityczne, technologii cyfrowej.
O budowie statku kosmicznego nie było.

Jednak moja opinia jest taka , że te wywody były na poziomie licealnym.
Na pewno dobrze by się wpisały w taki Campus Trzaskowskiego czy festiwal Owsiaka.

Co do Wisły to:
- mamy pomysł na klub choć może to potrwać wiele lat
- piniędzy nie ma dlatego budujemy klub nie na przewadze budżetowej ale koncepcyjnej
- będziemy hubem technologiczno-sportowym
- będziemy promować młode talenty
- będziemy klubem globalnym
- z WK to się lubimy i za rok, dwa a może pól, to nie wykluczam, że będzie akcjonariuszem.
- ze Sląskiem, jak będzie raport NIK, walczymy w KE.
- w 2030 LM

Powyższe można skomentować alboalboalbo albo albo
Niech sobie każdy wybierze co chce...

Co do sytuacji finansowej to nic nowego.
Rymanowski coś tam spytał ale JK zaczął się ślizgać, że straty za sezon są na poziomie 2-3 milionow ojro.
Ale to nie są nowości.
Chciałoby się coś usłyszeć o liczbach za sezon 2025/26, ale to już... po prostu niewykonalne.
No cóż, łatwo jest wcześniej perorować o tym, jak ważne jest mówienie prawdy... ale... life is life.
Ostatnio edytowane przez stary dziad : Dzisiaj o godz. 14:26.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując