wolfy usprawiedliwia wyzywanie polskich młodych piłkarzy od idiotów/melepetów itd. tym, że forumowicze podjarali się Sukiennickim czy innym młodym piłkarzem po rozegraniu udanego pierwszego spotkania
tymczasem wolfy po pierwszych meczach Oliviera w Europejskich Pucharach:
Cytat:
|
Bardzo mi się podobał debiut Sukiennickiego, Mikulca i Kiakosa. Młyński i Dziedzic już mniej...
|
oddamy też głos koledze Markusowi:
Cytat:
|
Udane debiuty Sukiennickiego i Mikulca, ten pierwszy wydaje się mieć spory potencjał.
|
zaś po 1. meczu z Rapidem:
Cytat:
|
Carbo i Sukiennicki najlepsi z Wisły, Krzyżanowski to absolutna katastrofa - same straty. Baena to chociaż podał do Carbo na gola...
|
i kolega Markus:
Cytat:
|
Drugą niezwykle jasną postacią był młody Sukiennicki. Chłopak ma talent i możliwości, przy okazji pokazując jaką wartość ma szkolenie w innym systemie niż polski. Anglicy zrobili z niego świetny materiał na wartościowego piłkarza. Teraz musi dołożyć do tego odpowiednią pracę i może być naprawdę pięknie. Mam nadzieję, że go nie zmarnujemy w Wiśle jak wielu innych przed nim. Powinien być ogromnym wzmocnieniem.
|
Biorąc pod uwagę zmianę narracji, wyparcie i upupianie swoich wyimaginowanych oponentów, aby dalej głosić swoje poglądy jako jedyne słuszne i oświecone - zabawnie wygląda to przy zderzeniu z rzeczywistością ^^
P.S. Niestety głównym winowajcą zmiany postrzegania Sukiennickiego jako debiutanta z potencjałem jest FraMat, który stwierdził, że z uwagi na lepszą dynamikę (prawda) Oliwier mógłby z powodzeniem zagrać zamiast Carbo na pozycji 6/8 (nieprawda). A co jeśli Oliwier czytał forum TWSD w tamtym okresie i przejął się powstałą gównoburzą, która wywarła nieodwracalny wpływ na jego psychikę?