Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary Dzisiaj, 02:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Niestety, albo masze młode nadzieje wezmą się do gry, albo grać nie będą, bo piłkarze, którzy teraz przyszli na pełnym luziku są o klasę lepsi, a jak zaczną się starać, a zaczną bo tak wygląda profesjonalna piłka to różnica będzie kolosalna,

Już w ostatnim sparingu pierwszy skład w porównaniu do drugiego wypadł bladziutko.
To jest brutalna rzeczywistość którą wiele osób próbuje zaklinać, ale albo Wisła grająca o cokolwiek poza rozpaczliwym utrzymaniem, albo Duda w składzie. Nie da się pogodzić ambicji sportowych z ciągnięciem za uszy leszczy z większą liczbą piłkarskich braków niż zalet.

Oczywiście, zawsze winny jest ktoś inny, że nie doskoczył, nie strzelił, nie wygrał główki po beznadziejnym stałym fragmencie, nasz z metra cięty Zieliński oczywiście albo utykał, albo dzień wcześniej miał rozwolnienie - jeszcze się nie zdarzyło żeby błąd popełnil.
Można się tak bawić, ale wcześniej czy później ten albo inny trener pójdzie po rozum do głowy.

Wszystko co umie Duda Igbekeme robi lepiej, ale Jop będzie rżnął głupa o rywalizacji i hierarchii. Jedyne ustępstwo wobec rzeczywistości na jakie nasz trener jest gotów to prawdopodobnie uznanie, że wyjście parą kurdupli w środku pola na Katowice to samobójstwo. Dobre i to, bo po wcześniejszych sparingach myślałem że będzie totalna odklejka, na zasadzie "gramy swoje i nie patrzymy na przeciwników". To że wyjdzie gorszy z pary, trudno...

Nasz sprawdzian generalny to była męczarnia. Drużyna pozbawiona szybkiego rozegrania i stałych fragmentów, waląca głową w mur, licząca na indywidualne akcje Bozicia i Duarte. Jakieś standardy rozegrania, próby rozciągnięcia przeciwnika, szybkie wyjście do kontry - a po co to komu?
Nie wiem czemu Jop upiera się przy tym żeby Duda był wykonawcą stałych fragmentów, od czterech lat widać że on nie ma o tym pojęcia. Serio nikt z jego żelaznej 90-minutówki nie umie tego zrobić lepiej? Bozić, Duarte, Krzyżanowski, Kuziemka to takie same drewniaki jak Kacper? Przecież stałe fragmenty to podstawa w tej lidze!

Mam nadzieję że mamy rozpoznane potencjalne opcje nie tylko jeśli chodzi o zawodników - tyle wyniosłem po sparingach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : Dzisiaj o godz. 02:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując