Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2026, 09:35
Adasss napisał(a):Wyświetl post
W przeciwieństwie do niektórych osobników, zamiast tworzyć niestworzone historie wolę pewne rzeczy sprawdzić u źródła. I mam już odpowiedzi:
Jakże mi miło, że objawił się Rzecznik Szuwarek i "do spodu" wyjaśnia wszelkie wątpliwości "szarego kibica".
A "szary kibic" tylko oczekuje aby jak Prezes mówi A, to żeby po jakimś czasie powiedział B.
Skoro jednak Prezes nie raczy powiedzieć tego "B" to "szary kibic" będzie jednak dopytywał.
Oczywiście zamiast po prostu wyjaśnić sprawę, to stosuje się metodę dyskredytacji.
Nie idźcie tą drogą, Szuwarku

Z drugiej strony cieszę się, że jest Rzecznik Szuwarek i wreszcie coś będziemy wiedzieć
Niemniej taka rada, najlepiej chwalić się jak coś jest zrobione, wykonane a nie zapowiadać co to nie będziemy robić...

No to przejdźmy do tych odpowiedzi:

Wniosek w sprawie "Sports Intelligence Hub" został złożony w programie na 2025 rok. Brak wymienienia go w dotychczasowych protokołach wynika z praktyki ministerstwa, że podają w nich jedynie informację o przyznaniu dotacji lub odrzuceniu wniosku. Ponieważ nasz wniosek jest nadal procesowany, to się tam dotąd nie pojawił. Czekamy na decyzję. Wg przekazanych informacji, ze względu na złożoność projektu, ministerstwo dało sobie dużo więcej czasu na jego ocenę. A, swoją drogą, łatwo sprawdzić, że wszystkie już opublikowane decyzje pochodzą z marca, czyli terminu w jakim Królewski miał nadzieję że rozstrzygnięty będzie również nasz wniosek.
Pan Prezes miał nadzieję...
Ok, przyjmuję do wiadomości.
Życzę sukcesu w dalszym procedowaniu ( bez żadnej ironii).

Z drugiej strony Szuwarek zarzucał mi, że podaję nieprawdę.
Wystarczy posłuchać nagrania z walnego, od 1:11:00 do 1;13;20.
Tam między innymi Prezes mówi, że wniosek złożony w listopadzie 2025 i po 3 miesiącach powinien być rozpatrzony. Czyli w marcu miała być jasność.
Faktycznie to nie następuje, ale na moje pytanie co dalej, słyszę, że "sie czepiam".
Szuwarku, wystarczy, że Prezes zastosuje się do oczekiwania wyartykułowanego powyżej (w drugim zdaniu tego posta)

Odnośnie walnego w czerwcu, dowiedziałem się, że przede wszystkim planowano na czerwiec zmiany w radzie nadzorczej, a do ich zatwierdzenia zwołanie walnego jest wymagane.
Na ten moment uznano, że ta zmiana zostanie przesunięta jednak na grudzień. A, że nie zdarzyło się nic innego, co wymagałoby jego zwołania, to do niego nie doszło.
Na początku, jeszcze raz- wystarczyłoby gdyby Prezes głoszący najpierw w grudniu: "szczerze i oczywiście wprost chcę wam o tym powiedzieć", w czerwcu 2026 poinformował jednak o zmianie.

A co do meritum.
Owszem, prawdą jest, że miała być zmiana w RN, dotycząca Oskara Niezabitowskiego.
Ale to była tylko dodatkowa przyczyna WZA.
Główną przyczyną miały być zmiany właścicielsko-zarządcze... do których nie doszło.
Wiec wytłumaczenie formale można przyjąć , natomiast merytorycznie to klasyczne zamydlanie.

No dobra, pierwsze koty za płoty, potraktujmy debiut jako w miarę udany.

Przy okazji jednak chciałbym zapytać Szuwarka o dwie nowe sprawy:
-jaki jest wynik finansowy za sezon 2025/26?
- mecz z Wrexham wygenerował wg Prezesa największy przychód. A moje pytanie jest następujące: jaki wynik finansowy, po uwzględnieniu wszelkich kosztów, ten event wygenerował?

Uprzejmie proszę o odpowiedzi.
Odpowiedz cytując