Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2026, 19:02
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zawsze będą tacy, którzy już na wstępie będą krytykować i narzekać, bo ten kolejny ograny już Francuz nie zalicza się do grupy naszych młodych, krajowych zawodników z wystawianą im przez ich menedżerów etykietką "wielkiego talentu" czy solidnego ligowca, za którymi szaleją.

Naprawdę po tylu latach ciągle Cię jeszcze dziwi, że niektórzy woleliby nadal kolejnego Sukiennickiego, Biegańskiego czy Młyńskiego niż piłkarza z takim CV z zagranicy? Lub bardziej entuzjastycznie witaliby tych pierwszych?

Nie manipuluj, ja zwyczajnie wolę gości w gazie ze słabszej drużyny, na fali wznoszącej, dlatego podałem przykład Erthalera od gości, którzy są na równi pochyłej z teoretycznie mocniejszej drużyny.

Pierwsi z reguły mają ambicję i chcą rozwijać karierę, ci drudzy czesto widzą, że ich prime już był i nie będą mieli aż takiej motywacji. Wszak Colley zbierał szlify w Chelsea, Cisse w Shalke, a Omic w Juve. Dwaj pierwsi zostali odpaleni a trzeci grzeje ławę.

Nie ma to nic wspólnego z narodowością, tu wyszły jedynie twoje własne kompleksy.

Oczywiście parafrazując klasyka 'ta gadka nie jest wszystkim - potem wykrzyknik', bo każdy przypadek jest inny, często ktoś mimo bycia w gazie trafia na swój sufit i się dalej nie rozwija, a ktoś się odbuduje - jal po prostu piszę o swoich preferencjach. Co przyniesie czas zobaczymy. Ja trzymam kciuki za typa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.07.2026 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując