Karherop napisał(a):

Za kogo? Na jaka pozycje?
Mi sie wydaje że gdyby przed transferem Omic przeszedl u nas testy sportowe to po zapoznaniu sie z zawodnikiem tego kontraktu by nie podpisano.
|
Gdzieś w środku i bardziej z przodu niż z tyłu.
Nie wiem czy pamiętasz taki mecz kiedy Omic wszedł na końcówkę i w polu karnym przeciwnika zawinął się z piłką na obrońcy tworząc z niczego okazję na gola.
Nie trafił i fachowcy w typie starego dziada zaczęli po nim jechać "bo zmarnował okazję". Tyle że wcześniej sam sobie tą okazję stworzył w bardzo trudnych okolicznościach i wypadałoby to docenić.
W jego przypadku, kłania się to co już wcześniej mówiłem. O ile Krzyżanowski czy Staszak ledwie liznęli cywilizowanych metod szkolenia to Omic w tych metodach wyrósł, zachowania boiskowe które przynoszą drużynie korzyść ma zakodowane. W tych niewielu meczach w których dostał trochę czasu było widać że pokazuje się do gry i nie dostaje piłki. Czasem dlatego że pokazuje się odważnie do grania do przodu i podający boi się że nie potrafi mu celnie zagrać. Jeżeli będziemy grali odważnie, a nie cierpliwie to Omic spokojnie znajdzie sobie miejsce.