Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2026, 09:58
Rok temu można się było jarać Gigerem i Lelevieldem, którzy sezon w sezon grali w najwyższej lidze w Szwajcarii i Holandii. Teraz jest mały znak zapytania - przychodzi do nas zawodnik po jednym sezonie rozegranym w Belgijskiej Ekstraklasie.

Z jednej strony - Maxence z roku na rok robi progres i gra szczebel wyżej. Długo szukał odpowiedniego miejsca dla siebie - dopiero w RAAL rozegrał trzy pełne sezony stając się ważnym zawodnikiem drużyny, uwielbianym przez kibiców. Jak RAAL żegnał kilku piłkarzy to jedynie za Maxem były hurtowe wyrazy smutku u kibiców. Nie przychodzi do nas zblazowany gwiazdorek tylko charakterny gość, który powinien świetnie odnaleźć się w dobrze funkcjonującej szatni Wisły.

Drugą stroną jest sufit możliwości naszego nowego zawodnika. Z roku na rok wrzucany na coraz głębszą wodę. Teraz jednak zamienia Belgię na Polskę, więc poziom nie powinien być wyższy, jednak zmienia się otoczenie i trzeba potwierdzić, że ten poziom nie jest za wysoki. A czasem robiąc taki skok sezon po sezonie, ten drugi sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej bywa trudniejszy.

Mi się podoba, że jest to gość wysoki, dobry w pojedynkach. A zastanawia mnie, czy nie robimy podchodów pod ewentualne testowanie gry trójką stoperów (nie z fałszywym Gigerem, ale z trzema typowymi środkowymi obrońcami).

Zdaje się, że trener Jop komunikował, że i Jaroch i Uryga rozpoczną przygotowania z zespołem na pełnych obciążeniach - linia obrony prawdopodobnie nie zostanie już wzmocniona:
Giger, Lelevield, Jaroch, Mikulec, Krzyżanowski
Biedrzycki, Grujcić, Kutwa, Maxence, Uryga
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 20.06.2026 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując