Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2026, 18:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak. Podobnie jak "young global leader" w kontekście w jakim tego określenia używasz.

Nie rżnij głupa i nie traktuj ludzi z którymi dyskutujesz jak debili. Sikałeś po nogawkach na myśl o Kwietniu w Wiśle i nie odpuszczasz żadnej okazji żeby dowalić Królewskiemu, czy jest za co czy nie ma to żadnego sensu.
Odpowiem ci najmiłosierniej jak potrafię.

Moja krytyka Królewskiego nie jest "każdorazowa" ale konkretna.
Dotyczy wybranych, istotnych spraw .
Kuriozalny jest zarzut, iż dotyczy wszystkich aspektów.

Przede wszystkim problemem jest zarządzanie polegające na zadłużaniu klubu bez żadnej wizji kto to ma spłacić.
Wszystko sprowadza się do tego , że "jakoś to będzie", że można opóźniać płacenie zawodnikom i kontrahentom.
W tym temacie mamy ciągłe odbijanie się od sciany do ściany.

Inną rzeczą jest opowiadanie niestworzonych rzeczy, które, potem, zupełnie się nie wydarzają.
I tu nie chodzi o to, że plany mogą nie wypalić, bo jak wiemy takie jest życie.
Ale mój zarzut jest taki, że nie ma żadnej refleksji, żadnego wytłumaczenia.
Dosłownie nic.
Ale pojawiają się za chwilę już nowe wizje.
Oczywiście brawoszefy klaszczą.
A dla mnie jest to właśnie traktowanie kibica jak debila.
z drugiej strony, jest to metoda premiera tenkraju.
Cóż szkodzi obiecać
Przykłady takich zachowań z ostatniego czasu:
- w czerwcu ma być walne i zmainy w akcjonariaciew klubu ( zapowiedź z pzrełomu roku)
- tworzymy w Myślenicach centrum sportowo- technologiczne. Socios kasę dał, już za chwilę ministerstwo da...

No i co ?
Wiesz coś o tym co się będzie dziać w tych tematach

A co do Kwietnia.
Tak, uważam, że połączenie jego kasy i umiejętności marketingowych Królewskiego dały by Wiśle dużo.
Ale tak się nie stanie.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując